&Me

&Me (2013)

4,8 details

  • 100 Min
  • Romantiek
  • Nederland
100 Min Nederland

De 24-jarige rechtenstudent Edurne Varona verhuist vanuit Sitges naar Brussel om stage te lopen bij de EU. Op haar eerste werkdag botst ze met een enorme klap tegen de 40-jarige Duitse Eduard Schiller op. De in de liefde teleurgestelde homoseksuele Eduard is vanuit Berlijn naar Brussel gekomen om een nieuw leven te beginnen. In zijn zoektocht naar geluk heeft hij besloten het roer drastisch om te gooien en op zoek te gaan naar een vrouw. Edurne en Eduard zien in de botsing de aanleiding voor een bijzondere relatie. Alles verandert wanneer ze de mooie 30-jarige Nederlandse verhuizer Richard Merkelbach ontmoeten. Tussen Eduard en Edurne ontstaat een strijd om de liefde van Richard. De confrontatie met de waarheid brengt ze alle drie een heel verschillend antwoord op de dezelfde vraag: hoe word ik gelukkig?

Regie
Norbert ter Hall
Cast
Rossy de Palma, Mark Waschke, Verónica Echegui, Teun Luijkx, Michel Nabokoff, Pamela Knaack, Howard Charles, Julian Looman, Rafael Cebrián.
Release
13.03.2013
Release NL
14.03.2013
Release DVD
03.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Norbert ter Hall | Cast: Mark Waschke (Eduard), Verónica Echegui (Edurne), Teun Luijkx (Richard), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2013

Alweer een dikke twee jaar geleden trakteerde film- en televisiemaker Norbert ter Hall ons op het televisiepareltje A’dam – E.V.A.. Ondanks de wat gekunstelde titel, die zowel refereerde naar de namen van de hoofdpersonen als de vele andere personages die onze hoofdstad kleur geven, was deze dramaproductie niet alleen een lofzang op onze hoofdstad maar tevens op zijn inwoners. Als alles goed gaat en de helaas broodnodige subsidieader niet nog meer wordt dichtgeknepen kunnen we volgend jaar het vervolg tegemoet zien. Ter Hall is vooral bekend van zijn televisiewerk. Slechts één keer waagde hij zich aan een speelfilm. Ter Halls tweede, &Me, heeft ook al zo’n interessante titel en goochelt eveneens met de namen van de hoofdpersonages.

Er zijn meer grote parallellen aan te wijzen tussen A’dam - E.V.A. en het in Brussel gesitueerde complexe liefdesdrama. Ter Hall staat echter ook een bredere en vooral abstractere aanpak voor bij het vormgeven van de liefdesrelatie tussen de Berlijnse Eduard en de Spaanse Edurne. De twee lijken voor elkaar gemaakt en niet alleen omdat de eerste drie letters van hun voornamen overeenstemmen. Beiden zijn vers in Brussel gearriveerd en voelen zich ontheemd in de grote stad en bij de Europese Unie waar ze respectievelijk een baan en een stageplaats betrekken. Tijdens hun beider eerste werkdag knallen ze tegen elkaar op en breken elk een arm. Als hun paden zich blijven kruisen, besluiten ze uiteindelijk maar bij elkaar in te trekken. De botsing werd gadegeslagen door de Nederlandse verhuizer Richard, die de laatste drie letters van zijn naam met die van Eduard deelt. Langzaam voegt hij zich in het leven van Eduard en Edurne.

videotrailers & clips