Song for Marion (2012)

Music is the cure for the common crank...

Deze heerlijke feelgoodfilm weet in Britse handen vals sentiment te vermijden. Er wordt hoogstens wat vals gezongen door het bejaardenkoor dat zich aan hardrock en hiphop waagt.
play

6,2 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
90 Min Verenigd Koninkrijk

Het verhaal speelt zich af in Londen en gaat over de teruggetrokken en knorrige gepensioneerde Arthur die zich onder zachte dwang van zijn geliefde vrouw Marion aansluit bij een erg ongewoon lokaal koor. Hij leeft op gespannen voet met zijn zoon James, maar dankzij de charismatische koordirigente Elizabeth leert hij het leven te waarderen. Arthur zal geconfronteerd worden met de onderliggende krachten van zijn eigen norse persoonlijkheid op zijn hilarische, levenslustige muzikale zelfontdekking.

Alt titel
Unfinished Song
Regie
Paul Andrew Williams
Cast
Gemma Arterton, Vanessa Redgrave, Christopher Eccleston, Terence Stamp, Anne Reid, Jumayn Hunter, Bill Thomas, Arthur Nightingale, Ram John Holder, Elizabeth Counsell, Willie Jonah, Orla Hill, Taru Devani, Denise Rubens, Barry Martin.
Release
15.09.2012
Release NL
11.04.2013
Release DVD
27.08.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Andrew Williams | Cast: Terence Stamp (Arthur), Vanessa Redgrave (Marion), Gemma Arterton (Elizabeth), Christopher Eccleston (James), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2013

Bijna één miljoen paar ogen keken afgelopen zaterdagavond naar het BNN-programma Golden Oldies, waarin een Haags bejaardenkoor op geheel eigen wijze rockklassiekers ten gehore brengt. Het programma van Ruben Nicolai is gebaseerd op de Amerikaanse documentaire Young @ Heart over een koor uit Massachusetts dat zich waagt aan onder meer Jimi Hendrix en hiermee de hele wereld over reist. Enthousiaste bejaarden die zich wagen een repertoire dat mijlenver van hun referentiekader en belevingswereld afligt; het blijkt een schot in de roos. Aanvankelijk heeft het wellicht iets lachwekkends, maar het doorzettingsvermogen en het lef van de rockende grijsaards zijn eveneens aanstekelijk, ontroerend en bewonderenswaardig. Hetzelfde geldt voor het Britse Song for Marion, dat handig inspeelt op de hype, maar het hart op de goede plek heeft.

De charme straalt ervan af in het komische drama van Paul Andrew Williams, de maker van London to Brighton. We maken kennis met het echtpaar Arthur en Marion dat al eeuwen lief en leed deelt. Arthur is een oude mopperpot die maar moeilijke de zonnige kant van het leven kan inzien, in tegenstelling tot zijn positief ingestelde vrouw Marion. De diagnose dat zijn vrouw Marion aan een terminale vorm van kanker lijdt, hakt er flink in bij de zuurpruim, die ook nog eens een moeizame relatie met zijn zoon James onderhoudt. Marion haalt veel voldoening uit het zangkoor waar ze zich bij aan heeft gesloten, al vertoont haar man zich liever niet in het buurthuis waar ze een paar keer per week oefent. Onder leiding van de enthousiaste Elizabeth wordt het koor klaargestoomd voor een belangrijke competitie die het met een ongebruikelijk repertoire van hardrock en hiphop hoopt te winnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Song for Marion Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Song for Marion

acties