The Big Year

The Big Year (2011)

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Leuke film met een leuke cast maar om het een echte komedie te noemen, dat zou ik niet echt durven zeggen. De film heeft zeker enkele grappige stukken en oneliners maar de focus ligt daar toch niet echt op. Het is eerder een dramedy die ook veel focus legt op de passie van de personages voor het vogelspotten en de reden waarom ze het doen. Ook de gevolgen etc van hun obsessie worden goed weergegeven en de film probeert zeker naar het einde toe vele cliché's te ontlopen de echtgenote die overspel lijkt te gaan doen maar het toch niet doet. De underdog die toch niet wint. Ook geen happy ending voor elk personage etc

Als komedie zou ik de film een onvoldoende geven want daarvoor was het aanbod te zwak. Maar de film in zijn geheel is wel een mooie film geworden die geen moment verveelt dankzij de uitstekend spelende cast en een niet onaardig verhaal.

6/10

longshot

Avatar

Ik heb de film gekeken en geen moment gedacht om hem uit te zetten.
De cast is goed met alleen maar bekende gezichten wat ik bij deze film niet direct een voordeel vind. Ik zou het aandoenlijker vinden als er 'echte mensen' in speelden dus niet een celebrity cast.
Het is leuk om een film te zien over iets totaal onbelangrijks. Het is niet een comedy waarbij je constant dubbel ligt van het lachen maar toch wel een leuk tijdverdrijf.
Ik vind dat een goede film wat met je moet doen. Dat mensen zo veel plezier beleven aan 'bird spotten' is wel mooi maar het doet me niet zo heel veel, veel mensen hebben hobby's. Met zo veel goede acteurs zou ik een heel grappig script verwachten maar ik vind van dat dat beter had gekund.
John Cleese heb ik trouwens niet gezien in de film, staat wel op de pagina.
Dus mijn conclusie is: goede cast, ok film maar niet zo heel grappig.


7/10