Populaire (2012)

Een amusante lichtvoetige Franse romkom die zich afspeelt in het Mad Men-tijdperk. De veelzijdige Déborah François is verrukkelijk als sneltikkende secretaresse.
play

6,5 details

  • 111 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Sport
  • Frankrijk
  • België
111 Min Frankrijk

Frankrijk, voorjaar 1958. De 21-jarige, beeldschone Rose Pamphyle is verloofd en lijkt voorbestemd voor een zorgeloos maar oersaai huisvrouwenbestaan. Ze weigert zich hier echter bij neer te leggen en reist af naar het Normandische Lisieux voor een sollicitatiegesprek bij een verzekeringsmaatschappij. Het gesprek met de knappe manager Louis Échard verloopt dramatisch, totdat Rose laat zien dat ze ongelooflijk snel kan typen. Louis houdt wel van een uitdaging en belooft haar de baan op één voorwaarde: dat Rose mee doet aan typewedstrijden en dat hij haar coach mag zijn. Onder Louis’ bezielende begeleiding moet Rose de allersnelste typiste ter wereld worden. De gedeelde liefde voor competitiviteit blijkt echter in de praktijk moeilijk samen te gaan met de liefde voor elkaar…

Regie
Régis Roinsard
Cast
Bérénice Bejo, Dominique Reymond, Romain Duris, Déborah François, Miou-Miou, Frédéric Pierrot, Féodor Atkine, Mélanie Bernier, Shaun Benson, Eddy Mitchell, Caroline Tillette, Marius Colucci, Emeline Bayart, Nastassja Girard, Nicolas Bedos, Yannik Landrein, Jeanne Cohendy.
Release
27.11.2012
Release NL
29.11.2012
Release DVD
16.04.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Régis Roinsard | Cast: Déborah François (Rose Pamphyle), Romain Duris (Louis Échard), Shaun Benson (Bob Taylor), Bérénice Bejo (Marie Taylor), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2012

De meisjes in het Frankrijk van de jaren vijftig hebben maar één wens: secretaresse in de grote stad worden. Dat is althans het beeld dat wordt geschetst in de Franse romantische komedie Populaire. De eenentwintigjarige kruideniersdochter Rose Pamphyle is zo'n meisje. Ze heeft er alles voor over om maar aan een saai en uitzichtloos bestaan als huisvrouw te ontkomen. In de etalage van de kruidenierszaak van het Normandische gehucht Lisieux staat een oude tikmachine waar ze stiekem op oefent. Tijdens haar sollicitatiegesprek in de stad loopt de aspirerend secretaresse tegen een leger van concurrentes aan, die allemaal het baantje van secretaresse bij assuradeur Louis Échard in de wacht hopen te slepen. Rose lijkt kansloos totdat ze Louis haar ongekende typesnelheid demonstreert.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Populaire

acties