Populaire

Populaire (2012)

Een amusante lichtvoetige Franse romkom die zich afspeelt in het Mad Men-tijdperk. De veelzijdige Déborah François is verrukkelijk als sneltikkende secretaresse.
play

6,4 details

  • 111 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Sport
  • Frankrijk
  • België
111 Min Frankrijk

Frankrijk, voorjaar 1958. De 21-jarige, beeldschone Rose Pamphyle is verloofd en lijkt voorbestemd voor een zorgeloos maar oersaai huisvrouwenbestaan. Ze weigert zich hier echter bij neer te leggen en reist af naar het Normandische Lisieux voor een sollicitatiegesprek bij een verzekeringsmaatschappij. Het gesprek met de knappe manager Louis Échard verloopt dramatisch, totdat Rose laat zien dat ze ongelooflijk snel kan typen. Louis houdt wel van een uitdaging en belooft haar de baan op één voorwaarde: dat Rose mee doet aan typewedstrijden en dat hij haar coach mag zijn. Onder Louis’ bezielende begeleiding moet Rose de allersnelste typiste ter wereld worden. De gedeelde liefde voor competitiviteit blijkt echter in de praktijk moeilijk samen te gaan met de liefde voor elkaar…

Regie
Régis Roinsard
Cast
Frédéric Pierrot, Romain Duris, Miou-Miou, Shaun Benson, Eddy Mitchell, Déborah François, Bérénice Bejo, Marius Colucci, Emeline Bayart, Mélanie Bernier, Nastassja Girard, Caroline Tillette, Nicolas Bedos, Yannik Landrein, Jeanne Cohendy, Dominique Reymond, Féodor Atkine.
Release
27.11.2012
Release NL
29.11.2012
Release DVD
16.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Régis Roinsard | Cast: Déborah François (Rose Pamphyle), Romain Duris (Louis Échard), Shaun Benson (Bob Taylor), Bérénice Bejo (Marie Taylor), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2012

De meisjes in het Frankrijk van de jaren vijftig hebben maar één wens: secretaresse in de grote stad worden. Dat is althans het beeld dat wordt geschetst in de Franse romantische komedie Populaire. De eenentwintigjarige kruideniersdochter Rose Pamphyle is zo'n meisje. Ze heeft er alles voor over om maar aan een saai en uitzichtloos bestaan als huisvrouw te ontkomen. In de etalage van de kruidenierszaak van het Normandische gehucht Lisieux staat een oude tikmachine waar ze stiekem op oefent. Tijdens haar sollicitatiegesprek in de stad loopt de aspirerend secretaresse tegen een leger van concurrentes aan, die allemaal het baantje van secretaresse bij assuradeur Louis Échard in de wacht hopen te slepen. Rose lijkt kansloos totdat ze Louis haar ongekende typesnelheid demonstreert.

Met veel vaart en de nodige humor stort haar nieuwe baas Rose in een competitie om ’s werelds snelste typiste te worden. Het begint met een simpel regionaal tikwedstrijdje, maar Parijs en uiteindelijk de wereldkampioenschappen in New York zijn het einddoel. Zelfs met alleen haar wijsvingers en haar tong uit haar mond tikt Rose een groot deel van haar tegenstanders naar huis, maar Louis vindt het niet snel genoeg. Ze krijgt pianoles van de vrouw van Louis’ beste vriend en Rose verft de nagels van haar vingers in verschillende kleuren om met tien vingers te leren tikken. De stap erop is blind leren tikken, maar de vraag is of Louis zijn pupil niet al te hard aanpakt.

videotrailers & clips