Italy: Love It, or Leave It

7,1 details

  • 75 Min
  • Documentaire
  • Avontuur
  • Drama
  • Romantiek
  • Duitsland
  • Italië

Vrolijke roadmovie naar de magie die Italië nog steeds uitoefent op buitenlanders, maar op zijn eigen landgenoten is kwijtgeraakt.

Regie
Gustav Hofer
Luca Ragazzi
Cast
Frank Dabell.
Release
14.09.2011
Release NL
22.11.2012
Release DVD
09.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Gustav Hofer, Luca Ragazzi Cast: Gustav Hofer, Luca Ragazzi e.a., Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2012

Gustav en Luca zijn twee documentairemakers die veel van hun vrienden naar het buitenland zagen gaan. De slechte economie, de hoge huurprijzen, de greep van Berlusconi op de politiek en de media van het land, het zijn slechts enkele van een waslijst aan redenen voor jonge getalenteerde mensen om hun heil ergens anders te zoeken. Ook Gustav, die van oorsprong Duits is, vindt het tijd om te vertrekken. Hij stelt Luca voor om te verhuizen naar Berlijn, waar de huren slechts éénderde bedragen van wat zij in Rome, hun huidige woonplaats, betalen. Luca wil echter in Italië blijven, hij houdt te veel van zijn land en hij drukt Gustav op het hart dat het land ook genoeg goede kanten kent. Om tot een oplossing van dit dilemma te komen besluiten de twee om een roadtrip door het land te maken. Hierna zullen zij beslissen of ze blijven of vertrekken.

De reis waarmee de mannen de liefde voor hun land terug willen vinden, maken ze in een oude Fiat 500. Het minuscule autootje verandert, als running gag door de documentaire heen, steeds van kleur, net als hun opinie over het land. Ondanks het toch wel zeer serieuze onderwerp van de documentaire weten de twee mannen de goede moed erin te houden. Gustav speelt de pragmatische kant van de Italianen en Luca zet zichzelf in de rol van de temperamentvolle Italiaan die beslissingen met het hart neemt. In enkele overduidelijk geacteerde, want zeer overdreven, confrontaties laten de twee zien over een goed gevoel voor humor te beschikken. Je begint de twee al vanaf het begin van de documentaire erg te mogen en je gaat dan ook als vanzelf meeleven met hun reis en de moeilijke beslissing die daarmee gepaard gaat.

videotrailers & clips