6 Bullets

6 Bullets (2012)

The greater the sinner, the greater the saint.

Reviews (2)

jaime91

Avatar

Van 6 Bullets verwachte ik ook niet meer dan een simpele low budget direct to dvd actiefilm maar ik ben positief verrast. Hetgeen wat Van Damme wel heeft en Seagal niet is acteertalent, spierballen en zoals Glen ook al zegt de film hoeft niet om Van Damme te draaien. Van Damme speelt namelijk iemand die vermiste kinderen opspoort en wordt ingehuurd door een vechtsporter wiens kind ontvoert is. De film doet een beetje denken aan Taken, maar dat geeft niet omdat het hier wel weer goed uitgevoerd is. Qua acteerskills moet je van de acteurs geen oscarniveau verwachten natuurlijk, maar het is ook zeker niet slecht. De film zit ook niet bomvol actie, maar er is ook genoeg ruimte voor het verhaal en de personages. Al wordt vooral het personage van Van Damme een beetje uitgediept omdat hij naast de 'held' van dit verhaal ook een alcohol probleem heeft. En hij speelt dit best goed. Zijn zoon en dochter hebben ook rolletjes in deze film. Zijn zoon speelt in deze film ook zijn zoon, en wat lijkt Kristopher toch verdomd veel op zijn pa! En zijn dochter (mooie meid trouwens) heeft een klein rolletje als de vrouw die het meisje ontvoert. Jammer dat zijn kids in deze film geen vechtscene's mogen doen, maar leuk om ze in deze rollen te zien. Al hebben ze de laatste jaren in iedere Van Damme film een klein rolletje maar goed.

Van Damme heeft de laatste tijd ook wat mindere direct to dvd films gedaan, maar dit is zeker weten een van zijn betere. Lekkere rauwe actiescenes, een prima verhaal, prima acteurs en Van Damme laat ook maar weer eens zien dat hij meer kan dan alleen ass kicken.

Glennekeeeee

Avatar

2012 is zowaar het jaar van een kleine comeback van één van grootste 90's actiehelden. Neen, het is niet Arnold Schwarzenegger maar wel onze eigenste Belg JCVD. Naast zijn opmerkelijke verschijning in The Expendables 2 werd ook Asassination Games als een degelijke actiefilm gezien, is Universal Soldier meermaals geprezen in het festival circuit en ook deze 6 bullets kan op best wat waardering stuiten van de critici.

Waarom lukt het nu weer wel voor Van Damme?
Heel simpel. Van Damme beseft dat de film niet enkel meer rond hem hoeft te draaien en dat enkel snelle actie-moves niet meer volstaan om het publiek te entertainen. Dat uit zich ook in 6 bullets. In deze 'iets meer drama versie van Taken' zit er echt wel een meer dan degelijk verhaal. Dat alleen al zorgt voor een kwaliteitsinjectie. Daarnaast doen ook de acteurs het niet onaardig. Verwacht hier geen Rasacteurs maar toch. Van Damme zelf doet het zeker niet onaardig en zijn mix tussen skillz en acteerniveau valt best te appreciëren. Ondanks dat er de laatste jaren minder actie zit in Van Dammes' films wilt dat niet zeggen dat die minder goed zijn integendeel. Net omdat ze de actie niet onnodig moeten rekken is de actie goed tot meer dan goed. Het einde is ook geen afknapper, iets wat wel meer voorkomt in dergelijke films maar deze is echt wel nog meer dan acceptabel.

Six Bullets is een aardige B-film die menig A-films in het genre achter zich laat. Een meer dan degelijk scenario, een meer dan degelijk acteerniveau en meer dan degelijke actie-skillz maakt deze film dus zeer duidelijk: Meer dan degelijk!