Hellboy (2019)

He's got demons.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Hellboy is een reboot van Guillermo del Toro zijn Hellboy tweedelige filmserie van 2004 en 2008. Deze reboot is geregisseerd door Neil Marshall, de regisseur van Dog Soldiers, Doomsday en The Descent.

In de film moet Hellboy (David Harbour) de wereld beschermen tegen boven natuurlijke fantasierijke wezens die het op de mensheid voorzien hebben. Professor Broom (Ian McShane), de man die Hellboy gevonden en opgevoed heeft, leert dat duistere wezens plannen Nimue the Blood Queen (Milla Jovovich) terug tot leven te brengen. Hellboy moet samen met een andere, die ook hun speciale krachten hebben de duistere wezens zien te stoppen voordat ze Nimue terug weten brengen. Nimue zal anders de mensheid uitroeien en de aarde overnemen met haar duistere leger.

Met deze reboot hebben ze helaas een rommelige nieuwe Hellboy film gemaakt. Dit komt omdat teveel verschillende mensen wat te zeggen hadden over de nieuwe Hellboy film en zo zelf wat extra´s hebben toegevoegd aan het verhaal, maar dit lijkt gedaan te zijn zonder enig overleg met de rest van de mensen die aan de film hebben gewerkt of er wat over te zeggen hadden. Zo zijn sommige scenes erg duister terwijl andere scenes dan weer komisch gevuld zijn in een poging de film wat lichter te maken.

Er gebeuren ook teveel verschillende dingen in een rap tempo, waardoor de film vaak lastig te volgen is. Dit maakt de film verder ook alleen maar langdradiger. Door het tempo van de film worden de vele personages ook te snel geïntroduceerd en aan je voorgelegd wat hun onderlinge relaties met elkaar zijn. Zo komen deze relaties ongeloofwaardig over en komt het niet echt over alsof de personages echt om elkaar geven. Als er bijvoorbeeld iemand gewond raakt of sterft, lijkt dit Hellboy of andere personages niet echt te raken.
De film is ook voor 16 jaar en ouder gemaakt. Zo heeft de film extra bloederig actie scenes en scenes waarin veel gescholden wordt, maar dit maakt de film helaas ook niet echt beter of vermakelijker.

De effecten zien er ook simpel of slecht uit. Je kunt vaak wel terug zien waar ze CGI of een green screen hebben gebruikt. Zo komt de film ook niet echt geloofwaardig over en voelt het aan alsof je naar een film uit het begin van de jaren negentig zit te kijken, die geregisseerd is door een beginnende regisseur.

Het acteerwerk komt verder bij de meeste ook wat stijfjes over en het lijkt vaak alsof ze gewoon hun teksten oplezen zonder er verder enige emoties of gevoel aan toe te voegen om het wat bijzonderder te maken of het wat meer leven te geven. David Harbour en Milla Jovovich lijken wel een beetje te proberen om wat extra´s toe te voegen aan hun rollen, maar helaas zonder succes of dat het echt terug valt te zien.

Bij de oude Hellboy films van Guillermo del Toro hebben ze beter aan de verhalen en effecten gewerkt. Guillermo del Toro maakte ook gebruik van zowel CGI als van echte kostuums en maskers in zijn Hellboy films, waardoor de wezens in zijn films wat geloofwaardiger overkwamen. Als Hellboy fan of als je een Hellboy film wilt zien, kun je het ook gewoon beter bij de oude films houden. Het is wel jammer dat er nooit een derde Hellboy film is gekomen in deze serie. Vele van de oude cast waren wel bereidt om terug te komen voor een derde film, maar konden het helaas nooit eens worden voor een echt plan voor een derde film.