Live by Night

Live by Night (2016)

Joe was once a good man

Reviews (1)

jaime91

Avatar

Ben Affleck heeft zich wat mij betreft als regisseur al bewezen bij de betere acteur/regisseurs van Hollywood te horen. Gone Baby Gone heb ik helaas nog niet gezien, maar zowel The Town als Argo zijn beide onwijs sterke films. En voor die laatste nam hij zelfs nog een Oscar mee naar huis. Ook voor het scenario schrijven heeft hij ooit eens een Oscar gewonnen kortom het zou met deze film dus wel goed moeten zitten. Helaas is het tegenovergestelde waar.

Laat ik beginnen met zeggen dat ik de kritiek op deze film hevig vind. Niet alleen is de film financieel een flop, ook krijgt de film veel negatieve kritieken. Persoonlijk vind ik dit geen rampzalig slechte film. Er zit een prima tempo in, een goede cast, de film ziet er prachtig uit en de actie scenes zijn zoals altijd in een Affleck film fantastisch. Het probleem zit hem dit keer in het script en ook de chemie die hij heeft met bepaalde acteurs spat niet van het scherm en is daardoor lastig te geloven. Zo is zijn personage is het begin van het verhaal smoorverliefd op het liefje van maffiabaas Albert White, genaamd Emma Gould gespeeld door Sienna Miller. Dat vond ik nog best geloofwaardig, en de chemie tussen Affleck en Miller was er wel. Volgens krijgt hij in het verhaal een nieuwe liefde gespeeld door Zoe Saldana alleen ontbrak daar juist de chemie voor mij. Nergens kreeg ik het idee of gevoel dat hij echt zo stapel op haar was, als op zijn eerste liefde.

De film heeft verder ook een hele mooie cast, alleen krijgt het grootste deel van de cast weinig kans om te stralen omdat Affleck in bijna iedere scene zit en de hele film vooral om hem draait waardoor de rest van de personages en acteurs niet veel ruimte hebben om zichzelf te ontwikkelen. Nu speelt Affleck zijn rol prima, hij heeft de charme van een crimineel maar tegelijk is hij ook badass als hij dat moet zijn. Maar voor een gangsterfilm als dit had ik nog wat meer diepgang willen zien. Zo voelen de 2 Mafiabazen Albert White en Maso waar Affleck's personage Joe tussenin komt te staan wat cliche aan en was die diepgang bij beide personages en wat meer aandacht voor die twee wel heel mooi geweest.

De film zelf ziet er wel prachtig uit. De sets, de kostuums, de locaties, auto's etc ik kreeg echt het idee dat ik naar een klassieke gangsterfilm aan het kijken was. Ook Affleck's voiceover hielp daar een beetje aan mee.

Kortom ik kan toch zeggen dat ik me goed met deze film vermaakt heb. Ondanks de problemen die ik heb met het script, is de film prima te volgen en nergens saai. Affleck is ook een prima acteur om de film te leiden, alleen hadden andere personages zoals zijn rivaal Albert White, of Italiaanse Maffiabaas Maso ook nog wat meer aandacht mogen krijgen. Daarnaast heeft Affleck met de 3 films die hij hiervoor geregisseerd heeft en alle 3 erg goed ontvangen zijn de lat voor zichzelf ook best hoog gelegd. Nog steeds een prima film dus, maar van de 2 die ik gezien heb vind ik dit wel de minste helaas.