Live by Night

Live by Night (2016)

Joe was once a good man

Ben Afflecks vierde regieproject draait om de maffiawereld in Boston en Florida. Hij excelleert in de actie in een bomvol scenario.
play

5,7 details

  • 129 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigde Staten

Een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Drooglegging en draait om een groep individuen die zich begeven in de wereld van de georganiseerde misdaad.

Regie
Ben Affleck
Cast
Chris Cooper, Ben Affleck, Zoe Saldana, Ric Sarabia, Matthew Maher, Elle Fanning, Sienna Miller, J.D. Evermore, Chris Messina, Valiant Michael, Benny Ciaramello, Belle Rousse, Miguel, Robert Glenister, Max Casella, Brendan Gleeson, Anthony Michael Hall, Titus Welliver, Derek Mears, Scott Eastwood, Chris Sullivan, Kristen Annese, Ford Austin, Christian Clemenson, Remo Girone.
Release
13.12.2016
Release NL
26.01.2017
Release DVD
31.05.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Affleck | Cast: Ben Affleck (Joe Coughlin), Elle Fanning (Loretta Figgis), Brendan Gleeson (Thomas Coughlin), Robert Glenister (Albert White), Sienna Miller (Emma Gould), Zoe Saldana (Graciela), Chris Cooper (Chief Figgis), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2016

Ben Affleck regisseerde tot nu toe drie speelfilms, waarin hij tweemaal een hoofdrol vertolkte. Het bracht de acteur meer lof dan hij ooit voor zijn acteerwerk had gekregen. Gone Baby Gone, The Town en Argo waren stuk voor stuk projecten met een rauw realistisch randje, vaak gebaseerd op waargebeurde feiten. De titels toonden ons een regisseur met oog voor zijn spelers, een redelijk bescheiden opstelling zonder al te veel fratsen en een solide scenario waar Affleck ook nog eens zelf de hand in had. Dit alles deed de hoop vestigen dat de opvolger, de boekverfilming Live by Night een sterk staaltje gangstercinema zou opleveren. Helaas. Er spreekt veel voor de complexe maffiaoorlog die Affleck ons voorschotelt, maar plotmatig en op het dramatische vlak laat hij flink wat steken vallen.

In de vroege jaren twintig van de vorige eeuw is de Ierse Joe Coughlin getekend door zijn bijdrage in de Eerste Wereldoorlog. Hij besluit de heraldiek van het leger te verruilen voor de criminaliteit en gaat aan de slag voor een Ierse gangsterbaas. Coughlins eigen vader bekleedt nota bene een hoge positie bij de politie in Boston en waarschuwt zijn zoon voor zijn gedrag. Al helemaal geen slimme zet was de liefdesrelatie die Joe is begonnen met het liefje van zijn baas Albert White. Als de leider van de rivaliserende Italiaanse maffiabende achter de affaire komt, is dit het ultieme middel om Joe te chanteren en zo White om te kunnen leggen. Joe weigert aan deze praktijken mee te werken en zet het op een vluchten. Om dit te bekostigen pleegt hij een bankoverval. Het is het begin van een complex kat-en-muisspel waarbij Joe liefjes inwisselt, van opdrachtgever verandert en ook nog eens de Ku Klux Klan als tegenstander tegenover zich vindt. Om de chaos compleet te maken sluit de gangster een vriendschap met een sheriff wiens dochter compleet de weg kwijtraakt en van de regen in de drup belandt.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Live by Night Nieuwsberichten