Blu-Ray Review: Live by Night

Het kon geen feest blijven voor Ben Affleck.

Regie: Ben Affleck | Cast: Ben Affleck (Joe Coughlin), Elle Fanning (Loretta Figgis), Brendan Gleeson (Thomas Coughlin), Robert Glenister (Albert White), Sienna Miller (Emma Gould), Zoe Saldana (Graciela), Chris Cooper (Chief Figgis), e.a. | Speelduur: 128 minuten | Bioscooprelease: 26.01.2017 | Recensie FT: 3 sterren

Na zijn succesfilms Gone Baby Gone (2007), The Town (2010) en uiteraard de Oscarwinnaar Argo (2012) stortte de regisseur Ben Affleck zich op een gangsterfilm, met opnieuw zichzelf in de hoofdrol. Een succes werd Live by Night niet. De critici strafte de film redelijk af en aan de wereldwijde bioscoopkassa bleek de film één van de grootste flops van 2016. De film belandde zelfs niet eens in de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10.

Het $65 miljoen kostende Live by Night (FT Stercijfer = 5,7) speelt zich af in de Verenigde States in de jaren 20 en 30 van vorige eeuw. Het verhaal gaat over Joe Coughlin, de verloren zoon van een politiekapitein uit Boston. Nadat hij verhuist naar Ybor City, Tampa in Florida, belandt hij in de misdaad om uit te groeien tot een beruchte gangster.

De misdaadfilm, ook met rollen van onder meer Elle Fanning, Brendan Gleeson, Sienna Miller en Zoe Saldana, verscheen onlangs op Blu-Ray. Hieronder een blik op de schijf.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888227657 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De Blu-ray schijf van Live by Night zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt na het logo van Warner Home Video gelijk het basic hoofdmenu in beeld.

Beeld

Warner Bros. levert een prima schijf af en dit is iets dat we over het algemeen gewend zijn van deze distributeur. Er kan over deze film veel gezegd worden, maar dat deze er visueel niet goed uitziet, zal je niemand horen zeggen. De kleuren zijn aangepast voor de sfeer en de beelden van cameraman Robert Richardson (Django Unchained, Hugo, JFK) zijn werkelijk oogstrelend, met vaak een prachtige lichtval in de vele donkere scènes. De scherpte is voortreffelijk en er is eigenlijk geen ruis te bespeuren. Netjes!

Geluid

Live by Night heeft een Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) geluidstrack meegekregen; een track die de afgelopen maanden steeds vaker opduikt. Heb je nog een meer reguliere audioset dan vertaalt deze geluidstrack zich naar een prima Dolby TrueHD 7.1 track, met redelijk vol bombastisch geluid, en een prima score van Harry Gregson-Williams (The Martian, The Town). Er is veel aandacht besteed aan het geluid, iets dat zich uitbetaalt met wisselend aanwezige surround effects en omgevingsgeluiden.

Bonusmateriaal

Angles With Dirty Faces: The Women of Live by Night: Een blik op de drie belangrijkste vrouwelijke rollen in de film: Elle Fanning, Sienna Miller en Zoe Saldana.

The Men of Live by Night: Net als voorgaande extra een blik op een verzameling hoofdrolspelers en hun personages, dit keer de mannen.

Live by Night's Prolific Author: Altijd aardig, een blik op de bron van de film. Aangezien Live by Night een boekverfilming is, komt in dit geval auteur Dennis Lehane in beeld. In een featurette van zo'n 7 minuten.

In Close-Up: Creating a Classic Car Chase: Een van de fraaiste scènes uit de film is de auto-achtervolgingsscène. In deze featurette wordt er gekeken van de realisatie van die scène.

Deleted Scenes: In zo'n 15 minuten zijn er verschillende verwijderde scènes te zien, ook met een alternatieve opening. De titels zijn Alternate Opening, Shoelace Tim Hickey / Last Termite, Joe and Danny Reunite, Joe and Esteban Talk About Graciela's Husband en Joe and Graciela Walk Through Tent City. De scènes zijn met én zonder commentaar van de regisseur te bekijken.

Audiocommentaar: Voor de mensen die meer info willen over de specifieke scènes en details, kunnen deze track aanzetten tijdens het bekijken van de hoofdfilm. Met Ben Affleck, Jess Gonchor en Robert Richardson.

Gemiste kans; prima schijf!

Live by Night is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2012 van Dennis Lehane. De verfilming is nog best aardig, maar helaas schommelt de film aan alle kanten. Niet alle acteurs komen even sterk uit de verf en het tempo in de film is erg wisselend. Je kijkt de film waarschijnlijk puur vanuit nieuwsgierigheid. Hier had duidelijk meer in kunnen zitten. De Blu-ray uitgave is netjes, met prima beeld en geluid en wat basic, maar verder prima extra's.



NieuwsFilm

meest populair