Ben Afflecks flop 'Live by Night' heeft strop van $75 miljoen

Ben Afflecks flop 'Live by Night' heeft strop van $75 miljoen

Onverwachte misser van Gone Baby Gone, The Town en Argo.

Na zijn succesvolle regiedebuut Gone Baby Gone en zijn vermakelijke tweede film The Town leverde Ben Affleck de kraker Argo op. De film werd sterk ontvangen, leverde $232,3 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's en won de Oscar, een Golden Globe en een BAFTA award voor Beste Film. Zijn nieuwste blijkt alles behalve een succes.

De misdaadfilm Live by Night met Affleck zelf, Elle Fanning, Sienna Miller Brendan Gleeson en Zoe Saldana, werd wereldwijd zwak/wisselend ontvangen en weet tot op heden geen indruk te maken aan de bioscoopkassa's. De film kreeg van Warner Bros. een productiebudget van $65 miljoen, maar wist tot op heden slechts $16,5 miljoen op te halen. Hiervan werd ruim $10 miljoen opgehaald in de States.

Aangezien de film boven de productiekosten ook een fors promotiebudget kreeg, verwacht Variety dat de Live by Night een aftrekpost gaat opleveren van maar liefst $75 miljoen. Hiermee is het gelijk een van de grootste flops van 2016.

In de States verscheen Live by Night in de december. In de rest van de wereld, waaronder Nederland, wordt de film vooral in januari uitgerold. Lees de FilmTotaal review om na te gaan hoe onze recensent over de film denkt.



NieuwsFilm

meest populair