3 Days to Kill

3 Days to Kill (2014)

Husband. Father. Agent. Assassin. He's buying his life back one kill at a time.

Luc Besson recyclet talloze elementen uit Taken, maar weet daar een aangenaam gebalanceerd verhaal uit te construeren.
play

5,3 details

  • 117 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
  • Griekenland
  • Rusland
117 Min Verenigde Staten

'3 Days to Kill' gaat over een op sterven liggende geheim agent die besluit om met pensioen te gaan om weer een band op te bouwen met zijn vervreemde familie. Maar dan geeft zijn werkgever hem toegang tot een medicijn waarmee zijn leven zou kunnen worden gered. In ruil hiervoor moet hij wel nog één laatste opdracht uitvoeren.

Regie
McG
Cast
Connie Nielsen, Kevin Costner, Eriq Ebouaney, Tómas Lemarquis, Marc Andréoni, Amber Heard, Richard Sammel, Bruno Ricci, Jonas Bloquet, Michaël Vander-Meiren, Hailee Steinfeld, Big John, Joakhim Sigue, Alison Valence, Paolo Calia.
Budget
$ 28.000.000
Release
14.02.2014
Release NL
20.03.2014
Release DVD
15.07.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: McG | Cast: Kevin Costner (Ethan Renner), Hailee Steinfeld (Zoey Renner), Connie Nielsen (Christine Renner), Amber Heard (Vivi Delay), Tómas Lemarquis (The Albino), e.a.| Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2014

Luc Besson dankte twintig jaar geleden zijn internationale doorbraak aan een film over een Franse huurmoordenaar in New York, maar draait tegenwoordig de rollen graag om door Amerikanen zijn thuisstad Parijs onveilig te laten maken. Deze gewoonte werd gestart met het energieke Taken, dat Liam Neeson op vijfenvijftigjarige leeftijd lanceerde als actieheld, om vervolgens twee jaar later niet bepaald dunnetjes te worden overgedaan door From Paris with Love met een volkomen over de top gaande John Travolta. In beide films was de hoofdrol weggelegd voor een in het verleden (Neeson) of heden (Travolta) voor de CIA actieve Amerikaanse vijftiger die er niet voor terugdeinsde zijn door de jaren heen verzamelde vaardigheden veelvuldig toe te passen. In 3 Days to Kill is deze rol voor Kevin Costner, die gelukkig iets subtieler te werk gaat dan zijn generatiegenoten.

Eerlijk is eerlijk: de door Luc Besson geschreven en geproduceerde (doch niet geregisseerde) actiefilms over (ex-)CIA-agenten in Parijs hebben weinig van doen met de realiteit. De CIA is in Bessons producties geen geheimzinnige inlichtingendienst zoals geportretteerd in de boeken van Tom Clancy en John Le Carré, maar meer een organisatie van superagenten met een mentaliteit van eerst schieten en dan vragen stellen. 3 Days to Kill doet weinig om deze schijnwerkelijkheid te doorbreken: in Bessons zwart-witte wereld hebben de schurken nog namen als de Albino en is een CIA-contactpersoon een bloedmooie femme fatale die in haar vrije tijd aanrommelt in een stripclub. Gelukkig heeft de hoofdpersoon nu eens wat meer menselijke trekjes.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

3 Days to Kill Nieuwsberichten