Blu-Ray Review: 3 Days to Kill

Kevin Costner en McG spannen samen voor deze gereserveerde actiethriller.


Regie: McG | Cast: Kevin Costner (Ethan Renner), Hailee Steinfeld (Zoey Renner), Connie Nielsen (Christine Renner), Amber Heard (Vivi Delay), Tómas Lemarquis (The Albino), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Bioscooprelease: 20 maart 2014 | FilmTotaal recensie: 3 Days to Kill

Even leek het erop dat acteur Kevin Costner (Dances with Wolves, 1990) de weg terug had gevonden naar het witte doek. Hij was in korte tijd te zien in Man of Steel, dook op in Jack Ryan: Shadow Recruit en had een belangrijke rol in de American Football-film Draft Day. Toch gaat het allemaal nog wat moeizaam met de tweevoudig Oscarwinnaar. De held uit de '90 koos er namelijk voor om de hoofdrol te spelen in de actiethriller 3 Days to Kill van regisseur McG (Terminator Salvation), de grote Hollywood-naam die maar geen voet aan de grond krijgt als regisseur van speelfilms. Ondanks bijdrages van Hailee Steinfeld en Amber Heard werd hun samenwerking geen doorslaand succes.

Waarschijnlijk heeft het er mee te maken dat oudere Costner maar moeilijk te plaatsen is in een rol als een snel geheimagent. En ondanks dat het zo nu en dan juist in het voordeel van de film werkt, had het tempo toch best iets hoger mogen liggen; iets waar McG over het algemeen weinig moeite mee heeft. Belga Films zond afgelopen maand de Blu-Ray uitgave het schap in.

Synopsis

Ethan Renner wil zijn riskante leven als dodelijke geheimagent achter zich laten. Hij wil meer tijd doorbrengen met zijn vervreemde vrouw en dochter. Beiden heeft hij steeds op veilige afstand weten houden om hen te beschermen. Maar eerst moet hij nog één allerlaatste missie vervolledigen: werelds meest meedogenloze terrorist opjagen én voor het eerst in 10 jaar voor zijn tienerdochter zorgen nu zijn vrouw de stad uit is.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is 3 Days to Kill flink "Rotten" met 29%. De IMDb noteert een 6,2 bij ruim 35 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiethriller met een flink lagere 5,2 (Stem zelf). FT-recensent Thierry Verhoeven gaf een rijkelijke 3,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van 3 Days to Kill bedroeg zo'n $40 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een matige $7,0 miljoen en eindigde uiteindelijk op een zwakke $29,8 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een niet veel betere $44,9 miljoen. De opbrengst in Nederland kwam niet uit boven een ton in dollars.


Blu-Ray: 3 Days to Kill | Discs 1 x Blu-Ray } 1 x Dvd | Retail release: juli 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid:: Engels 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands, Frans | Extra's: geen | EAN: 5412370816597 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Belga Films

De dubbel disc Blu-Ray uitgave van 3 Days to Kill wordt aangeleverd in een standaard blauwe keepcase, met daarin de Blu-Ray schijf en (gratis) Dvd-disc en met daaromheen een vergelijkbare sleeve. Voor de vormgeving van de cover is gebruikgemaakt van de filmposter die omlijst wordt door de herkenbare Belga Film-opmaak.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit is fraai te noemen. De kleuren zijn warm en het beeld is haarscherp, vooral in close-ups. De actiescènes volgen elkaar niet in een razend tempo op, maar dit neemt niet weg dat de DTS-HD track zo nu en dan flink van zich laat horen. Prima uitgave, maar dit zijn we ondertussen gewend van Belga.

Extra's

Ondanks dat er wel een extra Dvd-tje wordt meegeleverd, ontbreken de extra's. Nu is dit niet een film waarvan je de extra's direct aan zou willen zetten, maar de liefhebber zou een aantal leuke extra's waarschijnlijk prefereren boven het wat onnodige 'gratis' dvd-schijfje.

Conclusie: Niet de snelste actiethriller en weer een wat magere film van McG, op een kale Blu-Ray schijf

McG kreeg in 2009 de ultieme kans om zich te bewijzen als regisseur. Helaas voor hem en de fan van de franchise werd Terminator Salvation niet de film die het had moeten zijn. Ook de opvolgers, het op zich nog redelijke This Means War (2009) en het besproken 3 Days to Kill, weten niet te overtuigen. Voorlopig focust Joseph McGinty Nichol, zoals de regisseur voluit heet, zich weer op zijn core-business: het produceren en tegenwoordig ook regisseren van tv-series. Zijn laatste productie is de nog niet uitgezonden mysterie-serie The Mysteries of Laura.

Deze Blu-Ray uitgave van 3 Days to Kill wordt in tegenstelling tot eerdere uitgaven van Belga Films kaal afgeleverd. Het beeld en geluid zijn prima, er zit een dvdtje bij en de set ziet er netjes uit. Toch worden de extra's, al waren het er maar een paar, toch een beetje gemist. Dan maar een korte featurette van het web:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair