The Place Beyond the Pines (2012)

One moment can change your life.

Een krachtig drieluik van de regisseur van Blue Valentine over drie mannen en hun gevecht om wat van hun levens te maken. Alleen het derde deel valt wat uit de toon.
play

7,2 details

  • 140 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
140 Min Verenigde Staten

Luke (Gosling) is een professionele motorrijder die bankovervallen pleegt om z’n pasgeboren zoon te onderhouden. Maar wanneer hij het pad kruist van een jonge politieagent (Cooper) leidt hun gewelddadige confrontatie tot een gespannen ruzie tussen generaties.

Regie
Derek Cianfrance
Cast
Ryan Gosling, Eva Mendes, Mahershalalhashbaz Ali, Ben Mendelsohn, Craig Van Hook, Olga Merediz, Shannon Plumb, Anthony Pizza, Cynthia Pelletier-Sullivan, Rev. John Facci, MacKenzie Trainor, Tracey Agustin, Penny, Nicole Califano, Tula.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 35.485.608
Release
12.04.2013
Release NL
04.04.2013
Release DVD
06.08.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Derek Cianfrance | Cast: Ryan Gosling (Luke), Bradley Cooper (Avery), Dane deHaan (Jason), Emory Cohen (AJ), Eva Mendes (Romina), Mahershala Ali (Kofi), Ray Liotta (Deluca), e.a. | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2012

Derek Cianfrance maakte een jaar of drie geleden het hartverscheurende Blue Valentine. In het drama, waarin de hoofdrollen waren weggelegd voor Ryan Gosling en Michelle Williams, werd de opbloei van een relatie afgezet tegen de teloorgang ervan. Als toeschouwer stond je erbij en keek je ernaar, waarbij de herkenbaarheid schuilde in het gebrek aan communicatie en dat ene nauwelijks aan te wijzen omslagmoment waarin onvoorwaardelijke liefde overgaat in afgunst en zelfs haat. Het leverde Williams haar tweede Oscarnominatie op, maar zowel de critici als het publiek onderschatten de inspanningen van Cianfrance. Met de opvolger, het drieluik The Place Beyond the Pines hoopt de filmmaker ons wederom wakker te schudden.

In het eerste verhaal laat stuntrijder 'Handsome Luke' de kermiswereld achter zich als hij erachter komt dat hij anderhalf jaar geleden een kind heeft verwekt tijdens een onenightstand. Hij wringt zich in allerlei, veelal criminele bochten om zijn vaderschap op te eisen. In verhaal twee verricht een brave politieagent een heldendaad, maar wordt in de nasleep ervan met de corrupte aard van zijn collega's geconfronteerd. In het derde deel werkt een tiener met foute vrienden zichzelf enorm in de nesten terwijl hij ook nog eens de raadselen uit zijn verleden probeert te ontrafelen. Hoe de drie verhaallijnen in elkaar grijpen en zich tot elkaar verhouden lijkt Cianfrance niet zo bijster interessant te vinden, want de links zijn triviaal en arbitrair. Fascinerender zijn de onvermijdelijke parallellen en cycli die de filmmaker oproept. Cianfrance toont drie mannen in verschillende stadia van hun levens die door omstandigheden, opvoeding en omgeving worden gedwongen rigoureuze beslissingen te nemen. Ze worden gedreven door schuldgevoelens en een drang naar rechtvaardigheid en waarheidsvinding.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Place Beyond the Pines Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede film, met een prima scenario. Wel een wat té lange zit, de prent vraagt wel je volle aandacht......"

Peebo

"...Prachtige film. Goeie vertolking van de drie hoofdrolspelers ( Gosling , Cooper , Dehaan) . In tegen......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Place Beyond the Pines

acties