A Late Quartet (2012)

No arrangement is more beautiful...or more complicated.

Psychologisch drama rondom wereldberoemd strijkkwartet.
play

6,8 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

In 'A Late Quartet' zijn vier muzikanten met elkaar verbonden door hun passie voor muziek. De ziekte van de "leider" stelt hun vriendschap op de proef, waardoor zowel hun privéleven als hun gedachten over de verdere onderlinge relatie deuken oplopen.

Regie
Yaron Zilberman
Cast
Philip Seymour Hoffman, Christopher Walken, Catherine Keener, Imogen Poots, Wallace Shawn, Mark Ivanir, Kevin Cannon, Madhur Jaffrey, Ted Hartley, Nina Lee, Liraz Charhi, Marty Krzywonos, Anne Sofie von Otter, Rebeca Tomas, Megan McQuillan, Jasmine Hope Bloch, Cristian Puig, Brooklyn Parkinson Group, Pamela Quinn, David Redden.
Opbrengst
$ 1.562.546
Release
02.11.2012
Release NL
28.03.2013
Release DVD
22.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Yaron Zilberman | Cast: Catherine Keener (Juliette Gelbart), Christopher Walken (Peter Mitchell), Philip Seymour Hoffman (Robert Gelbart), Mark Ivanir (Daniel Lerner), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2012

Het vijfentwintigjarige jubileum van het wereldberoemde strijkkwartet ‘The Fugue’ wordt gevierd met een speciaal concert. Een mooi moment voor Peter, de oudste van het stel, om eruit te stappen. Althans, zo wil hij het graag doen overkomen. Ondertussen is hij eigenlijk bang en gefrustreerd dat het musiceren op korte termijn niet meer mogelijk is als gevolg van de ziekte van Parkinson. Dit maakt bij de overige drie leden een hoop emoties los en laat hen nadenken over hun eigen positie binnen de groep. Het drama stapelt zich langzaam op en het voortbestaan van ‘The Fugue’ wordt ineens heel onzeker. Is hun liefde voor muziek genoeg om de ego’s aan de kant te zetten en het strijkkwartet te redden?

Het belangrijkste muziekstuk in de film is Beethovens Opus 131 in C# mineur. Beethoven schreef het revolutionaire stuk zonder pauzes een half jaar voor zijn dood. Dit maakt het voor de muzikanten extra moeilijk omdat ze geen tijd hebben om opnieuw op elkaar af te stemmen. Zilberman is van mening dat het stuk een metafoor is voor het leven en de manier waarop lange relaties werken. Soms gaan die uit de maat, maar ze staan nooit stil. Hoe zorg je er dan voor dat het weer een harmonie wordt?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

A Late Quartet Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Late Quartet

acties