The Gallows

The Gallows (2015)

Every School Has Its Spirit

Vijf redenen waarom horrormakers de 'found footage'-hype zo snel mogelijk de rug toe moeten keren.
play

3,8 details

  • 81 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
81 Min Verenigde Staten

Twintig jaar na een dodelijk ongeluk tijdens een schoolstuk, zorgen pogingen om het stuk en de student die overleed te eren, voor bizarre gebeurtenissen.

Regie
Travis Cluff
Chris Lofing
Cast
Cassidy Gifford, Reese Mishler, Pfeifer Brown, Ryan Shoos, Price T. Morgan, Mackie Burt, Travis Cluff, Theo Burkhardt, David Herrera, Gannon Del Fierro, Adriana Salas, Mark Hales, John Hales, Shannon Wetzel, Caeleb Trace, Adrian Salas, Mark Hales.
Release
10.07.2015
Release NL
16.07.2015
Release DVD
08.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Travis Cluff, Chris Lofing | Cast: Reese Mishler (Reese), Pfeifer Brown (Pfeifer), Ryan Shoos (Ryan), Cassidy Gifford (Cassidy) | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2015

Productiemaatschappij Blumhouse boert al een aantal jaren goed met horrorfranchises als Insidious, The Conjuring en Sinister, maar hun financiële paradepaardje is nog altijd de Paranormal Acitivity-reeks. Deze thuisvideo's worden voor een appel en een ei in elkaar geflanst en ondanks het feit dat er doorgaans niet veel meer gebeurt dan wat geschuif met meubilair, blijken de films lucratief genoeg om dit jaar alweer een vijfde vervolg uit te kunnen braken. In de standaard tienerslasher The Gallows wordt een viertal tieners op de hielen gezeten door een demonische beul uit een vervloekt schooltoneelstuk. De catch: het geheel wordt vastgelegd met videocamera’s en telefoons. Inderdaad, het welbekende ‘found footage’-concept. Vanuit het oogpunt van Blumhouse is wel te begrijpen dat hierop wordt teruggegrepen, maar voor de horrorliefhebber is het geen goed nieuws. Sterker nog, The Gallows is het toonbeeld van alles wat aan dit tot in den treure uitgemolken subgenre mankeert. Vijf argumenten:

1. Het irritante mannetje achter de camera

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Gallows Nieuwsberichten