Broken (2012)

6,5 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
91 Min Verenigd Koninkrijk

Skunk is 11, heeft diabetes en is een vrij coole tiener. De zomervakantie is pas begonnen en haar dagen zijn gevuld met hoop. Tot de heer Oswald, de lelijke man die aan de overkant woont, haar lieve maar onstabiele buurjongen Rick in elkaar slaat nadat zijn dochter de jongen beschuldigt van verkrachting. Met een klap wordt Skunks onschuld weggevaagd. Haar huis, haar buurt, haar school zijn allemaal verraderlijke omgevingen geworden waar de gelukkige zekerheden van de jeugd plaats maken voor een met angst gevulde twijfel, en een complexe, gebroken wereld vervult haar toekomst. Skunk zoekt troost in de laatste plaats waar ze weet dat ze die kan vinden - in de onuitgesproken vriendschap met de lieve, beschadigde Rick. Ze vervalt in chaos, maar even onverwacht krijgt ze de keuze toegeworpen. De keuze om in deze plaats die haar nooit was beloofd te blijven, of deze voorgoed te verlaten - de keuze om te leven of te sterven.

Regie
Rufus Norris
Cast
Tim Roth, Cillian Murphy, Rory Kinnear, Bill Milner, Denis Lawson, Zana Marjanovic, Robert Emms, Lino Facioli, Eloise Laurence, Nell Tiger Free, Clare Burt, Nicola Sloane, Seeta Indrani, Rory Girvan, Rosalie Kosky.
Release
16.05.2012
Release NL
07.03.2013
Release DVD
16.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Rufus Norris | Cast: Cillian Murphy (Mike Kiernan), Tim Roth (Archie), Rory Kinnear (Bob Oswald), Eloise Laurence (Skunk), Zana Marjanovic (kasia), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2012

Rufus Norris is een van de meest succesvolle theaterregisseurs van Engeland. Zo bracht hij Festen op de Britse planken en maakte hij in samenwerking met Blurs Damon Albarn het muzikale stuk Doctor Dee. In het theater was hij duidelijk niet bang om een risico te nemen. Met zijn filmdebuut Broken kiest hij wederom niet voor veilig.

Centraal staan drie families die aan hetzelfde gruizige pleintje wonen en elk meer dan hun portie ellende krijgen. The Oswalds vormen het asociale gezin en zijn werkelijk op ieder vlak de buren van hel. Ma Oswald is weggegaan en pa kan het bijna niet aan om zijn drie losgeslagen dochters op te voeden. Zijn woede richt zich vooral op zijn oudere overburen en hun labiele zoon Rick. De dochters doen ook mee met de pesterijen en terroriseren alle buurtkinderen. Het gewoonste gezin bestaat uit vader Archie en zijn twee kids. Sinds het overlijden van zijn vrouw staat hij er samen met de nanny alleen voor. Laat hij nu stiekem een oogje op deze nanny hebben, ondanks het feit dat zij al aan de man is.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Broken Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Ondanks de goede vertolkingen van o.a. Tim Roth, Cillian Murphy en vooral Eloise Laurence (Skunk), k......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Broken

acties