The Huntsman: Winter's War (2016)

The story before Snow White

Reviews (1)

Scheerzeep

Avatar

'The Huntsman: Winter's War' is het matige tweede deel in de 'The Snow White Chronicles'. Weliswaar zonder Sneeuwwitje (op twee enkele kleine scènes na), maar het karakter van Kristen Stewart speelt nog altijd een rol in het verhaal.

Noem de 'The Huntsman: Winter's War' uitbuiting van het genre, maar toch is deze film ergens nog wel origineel bedacht. Dat de makers voortborduren op het succes van Disney's animatiefilm Frozen moet men misschien ook maar voor lief nemen.

Wat overblijft is een film met een goed concept, maar men is overduidelijk gefaald in de uitwerking ervan. Allereerst is het plot t.o.v.'Snow White and The Huntsman' incorrect, al is dat nog wel een fout om te kunnen vergeven, omdat het eigenlijk niet heel erg van belang is in de franchise, maar wel sloordig.

Daarbij is de film veel te voorspelbaar en te zoetsappig. Al de sneeuw smelt haast weg door de zoetsappigheid tussen de hoofdpersonages. Helaas ontbreekt er ook een hoop goede actie. De meeste actiescènes zijn ook nog eens rommelig gefilmd. De 3D is ook overbodig en voegt dus niks toe aan de filmbeleving.

Positief is de zeer geslaagde, soms wellicht ietswat grove humor! Vooral een van de twee vrouwelijke dwergen die in het verhaal voorbij komen is erg goed gebekt zal maar zeggen. Ook zijn de sets en special effects prachtig, magisch en betoverend. Ook is de film letterlijk en figuurlijk 'cool' als het draait om de special effects bij de actiescènes. De muziekscore is prima!

Dit vervolg op 'Snow White and The Huntsman' zal door een groot publiek in de kou worden gelaten staan. Al is dat wel zonde, want 'The Huntsman: Winter's War' bevat voldoende om toch een goede filmavond te beleven. De uitwerking van de film is dan wel alles behalve geslaagd, maar desondanks heeft 'The Huntsman: Winter's War' een magische werking. 'Let it go' is niet van toepassing, want aan het einde blijkt wel dat de deuren openstaan bij Universal voor een derde deel in 'The Snow White Chronicles.

4 / 10 (2 van de 5 sterren)

Dat is dus helemaal niet zo dwerg slecht! Flauw, sorry...