The Huntsman: Winter's War (2016)

The story before Snow White

Snow White zonder Sneeuwwitje, maar met de Sneeuwkoningin.
play

5,2 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • China
114 Min Verenigde Staten

Ravenna blijkt een verbannen zus te hebben, ijskoningin Freya. Laatstgenoemde komt erachter dat ze Ravenna weer tot leven kan wekken door een trucje uit te halen met de spiegel uit haar paleis. Maar om deze in handen te krijgen moet ze het opnemen tegen Eric, die ooit getraind is door Freya en Sara, ook ooit een pion in het leger van het ijskoningin.

Regie
Cedric Nicolas-Troyan
Cast
Charlize Theron, Chris Hemsworth, Emily Blunt, Jessica Chastain, Sam Claflin, Nick Frost, Colin Morgan, Ralph Ineson, Rob Brydon, Sophie Cookson, Sam Hazeldine, Sheridan Smith, Alexandra Roach, Lynne Wilmot, Edd Osmond, Mark Haldor, Conrad Khan, Sarah Sharman, Sope Dirisu, Jadey Duffield, Niamh Walter, Jonathan Buckhouse, Nana Agyeman-Bediako.
Release
22.04.2016
Release NL
07.04.2016
Release DVD
24.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Cedric Nicolas-Troyan | Cast: Chris Hemsworth (The Huntsman), Charlize Theron (Ravenna), Jessica Chastain (Sara), Emily Blunt (Freya), Sam Claflin (William), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2016

Snow White and the Huntsman was vier jaar geleden succesvol genoeg dat Universal al snel een vervolg begon te plannen, dat gemaakt zou worden door regisseur Rupert Sanders en met hoofdrolspeelster Kristen Stewart. Toen ontstond echter het schandaal rondom de affaire tussen die twee en werd het vervolg uitgesteld. Toch wilde men de franchise doorzetten en werd besloten om een spin-off rondom jager Eric (de Huntsman) te maken. Chris Hemsworths ster blijft immers rijzen en waarom zou je Sneeuwwitje nodig hebben voor een film in een sprookjeswereld die om Sneeuwwitje draait, als daar geld uit te slaan is?

Omdat de jager in het oorspronkelijke sprookje van de gebroeders Grimm niet echt een figuur van betekenis was, grijpt men er nog wat extra bronmateriaal bij in de vorm van Hans Christian Andersens De Sneeuwkoningin (waar ook Disneys superhit Frozen losjes op gebaseerd is) én keert Charlize Theron terug als de boze koningin Ravenna uit Snow White and the Huntsman. Het ontbreken van Sneeuwwitje is opgelost door het verhaal in een (geografisch gezien) ander deel van de fantasiewereld van het sprookje te laten afspelen, zowel voor als na de gebeurtenissen uit Snow White and the Huntsman. Zodat de jager wel het koninkrijk en de belangen van Sneeuwwitje kan verdedigen, maar Stewart niet direct in de film hoeft voor te komen. Inclusief een scène waarin Sneeuwwitje van achteren is gefilmd en niet spreekt, waarvoor alleen een stand-in nodig was. De rest van de film is ze ziek of kan ze even niet aan de telefoon komen, laat alstublieft een boodschap achter.

alle artikelen (21)

The Huntsman: Winter's War Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Huntsman: Winter's War

acties