Alles over 'The Huntsman: The Winter's War'

Alles over 'The Huntsman: The Winter's War'

Een prequel én sequel op Snow White and the Huntsman.

Komende donderdag komt de film The Huntsman: The Winter’s War uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 7 april in première.

The Huntsman: The Winter’s WarBekijk de afbeelding

Regie: Cedric Nicolas-Troyan | Cast: Charlize Theron (Queen Ravenna), Emily Blunt (Freya), Jessica Chastain (Sara), Chris Hemsworth (The Huntsman), Sam Claflin (William), e.a. | Scenario: Evan Spiliotopoulos, Craig Mazin e.a. | Speelduur: 107 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Drama | Kijkwijzer: 12

Na de dood van haar zus Ravenna (Theron) schakelt de jonge ijskoningin Freya (Blunt) haar soldaten in om de magische spiegel voor haar te bemachtigen. Ze ontdekt dat Ravenna tot leven kan worden gewekt met de duistere magie van de spiegel en samen blijken ze machtiger te zijn dan de meest sinistere krachten die het land ooit hebben bedreigd. Aan The Huntsman (Hemsworth) en partner Sara (Chastain) de taak om hen een halt toe te roepen.

Prequel én sequel

Volgens de geruchten besloot Universal Pictures om geen direct vervolg te maken op Snow White and the Huntsman omdat actrice Kristen Stewart op de set een relatie kreeg met regisseur Rupert Sanders. In de persmap lezen we een ander verhaal. "Toen het tijd werd om na te denken over een terugkeer naar de duistere fantasywereld die de bedenkers hadden geschapen, besloten de producenten een verhaal te verkennen dat enkel beroerd werd in het origineel, dat verwees naar de liefde van Eric en haar tragische dood. In Hemsworths capabele handen bleek The Huntsman een populair personage en de notie van twee parallelle verhalen in dit nieuwe universum sprak iedereen aan."
Met dat laatste wordt bedoeld dat de film niet alleen een vervolg, maar ook een prequel is. De reis van the Huntsman om de magische spiegel uit handen van haar zus te krijgen leidt tot een epische reis, maar die reis zorgt voor de terugkeer van geesten uit zijn verleden, Daar ligt dan ook het prequel-element van deze film.

Eerste reacties

Er zijn nog maar weinig recensies gepubliceerd van The Huntsman. Een blik op Rotten Tomatoes leert ons dat er tot nu toe pas twee zijn gevonden, eentje van Variety en een van HeyUGuys. Die van Variety is volgens de site rotten en omschrijft de film als een platte productie die nooit beslist waar het dramatisch centrum van de film moet liggen. Ook HeyUGuys ziet deze fout, maar vindt het toch een solide sprookje met mooi spel van Jessica Chastain en Emily Blunt.

Box office prestaties

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de opbrengst van het origineel geëvenaard wordt. Die haalde wereldwijd 400 miljoen dollar op, maar deze film heeft grote tegenstand met films als The Jungle Book en Captain America: Civil War als grootste concurrenten. Verwacht wordt dat de film in de VS zo'n 31 miljoen dollar ophaalt in zijn openingsweekend en uiteindelijk uitkomt op maximaal 77 miljoen dollar. Dat is ongeveer de helft van wat het origineel verdiende. Wereldwijd wordt net zo’n daling verwacht: de film zou maximaal tussen de 200 en 300 miljoen dollar verdienen.

Trivia

Oorspronkelijk zou er een vervolg gemaakt worden op het succesvolle Snow White and the Huntsman, maar Universal Pictures besloot naar verluidt vanwege de kortstondige relatie tussen actrice Kristen Stewart en regisseur Rupert Sanders tot het maken van deze film. • Chris Hemsworth speelt god van de donder Thor in Marvel-films, toevallig is Emily Blunts personage vernoemd naar de Noorse godin Freya. • Als je de runen in de eerste trailer leest, zie je Ik zie staan; in de tweede trailer ... is macht



NieuwsFilm

meest populair