The Double (2013)

Jesse Eisenberg speelt een ijzersterke dubbelrol in deze sfeervolle film gebaseerd op werk van Dostojevski.
play

6,5 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
93 Min Verenigd Koninkrijk

Een overheidsambtenaar schrikt zich te pletter als er op een dag een identieke kopij van zichzelf op zijn afdeling komt werken. Erger nog, geleidelijk aan neemt de vreemdeling ook zijn leven over. Het houdt onze man zodanig bezig dat hij er aan kapot gaat.

Regie
Richard Ayoade
Cast
Jesse Eisenberg, Wallace Shawn, Noah Taylor, Cathy Moriarty, James Fox, Craig Roberts, Susan Blommaert, Phyllis Somerville, Kobna Holdbrook-Smith, Bruce Byron, Tony Rohr, Jon Korkes, Gabrielle Downey, J. Mascis, Karima Riachy.
Release
07.09.2013
Release NL
26.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Ayoade | Cast: Jesse Eisenberg (Simon/James), Mia Wasikowska (Hannah), James Fox (The Colonel), Cathy Moriarty (Kiki) e.a.| Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2014

Jesse Eisenberg heeft zich de laatste jaren als acteur van heel verschillende kanten laten zien. Zo nerdy als hij in Zombieland was, zo zeker is hij in Now You See Me. In The Double laat Eisenberg zich van beide kanten zien als kantoorklerk Simon en zijn dubbelganger James.

Deze Simon is een fragiele en onzekere man, die een monotoon bestaan leidt. Zijn enige lichtpuntje vormt collega en overbuurvrouw Hannah. Zij ziet hem echter niet staan en Simon voelt zich machteloos, opgesloten in een maatschappij waarin hij niet meetelt. Dan wordt Simon voorgesteld aan zijn nieuwe collega James. Voor hem een enorme schok, want deze man is qua uiterlijk (en zelfs kleding) zijn evenbeeld. Maar qua gedrag is James totaal het tegenovergestelde van Simon. James is zelfverzekerd, populair en doet het goed bij de dames. Voor Simon is het een rare gewaarwording om min of meer zichzelf te observeren, zoals hij stiekem altijd heeft willen zijn. In eerste instantie neemt James de onhandige Simon op sleeptouw door samen de bloemetjes buiten te zetten. Hij geeft hem advies over Hannah en de komst van de dubbelganger lijkt het beste dat Simon ooit is overkomen. Maar na een tijdje blijkt dat James zijn leven steeds meer over begint te nemen, zonder dat Simon hier iets tegen kan doen.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Double Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.