Much Ado About Nothing (2012)

Shakespeare knows how to throw a party.

Strak vasthouden aan de oude teksten van Shakespeare en toch een frisse, moderne romantische komedie maken? Laat dat maar aan Joss Whedon over.
play

6,5 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

'Much Ado About Nothing' is een exacte verfilming van een door Shakespeare geschreven verhaal en volgt twee totaal verschillende koppels. Benedick (Alexis Denisof) en Beatrice (Amy Acker) zijn het absoluut niet met elkaar eens, totdat ze verliefd op elkaar worden. Het tegenovergestelde zijn Claudio (Fran Kranz) en Hero (Jillian Morgese). Zij zijn juist verlegen en draaien om elkaar heen. Rondom die twee paartjes speelt ‘niets’ een grote rol.

Regie
Joss Whedon
Cast
Clark Gregg, Nathan Fillion, Riki Lindhome, Spencer Treat Clark, Fran Kranz, Ashley Johnson, Alexis Denisof, Amy Acker, Reed Diamond, Sean Maher, Tom Lenk, Nick Kocher, Brian McElhaney, Emma Bates, Jillian Morgese.
Release
08.09.2012
Release NL
16.01.2014
Release DVD
29.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Joss Whedon | Cast: Amy Acker (Beatrice), Alexis Denisof (Benedick), Nathan Fillion (Dogberry), Clark Gregg (Leonato), Reed Diamond (Don Pedro), Fran Kranz (Claudio), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2012

Is er een belangrijker, invloedrijker schrijver dan Shakespeare? Zijn impact op de moderne westerse narratieve kunsten valt in ieder geval niet te ontkennen. Zijn werk is zo sterk dat er nog altijd een heleboel verfilmingen van zijn werk gemaakt worden. Nog niet zo lang geleden werden op de oorspronkelijke locaties vier BBC-producties opgenomen (Richard II, Henry IV (tweedelig) en Henry V) en maakte het regisseursduo Taviani een moderne versie van Julius Caesar die zich afspeelde in een Italiaanse gevangenis (Caesar Must Die). Het met enige vertraging uitgebrachte Much Ado About Nothing hoort ook in dit rijtje recente Shakespeare-bewerkingen thuis, maar is toch heel anders.

Ten eerste is het een komedie. Vaak zijn het de drama's van Shakespeare die vandaag de dag nog het meest resoneren en daardoor als tijdloos worden ervaren. De komedies zijn minder populair, en vaak falen pogingen om ze nog relevant voor het hier en nu te maken, deels doordat de man-vrouwverhoudingen en verwarringen uit bijvoorbeeld Twelfth Night nogal gedateerd en ietwat oubollig overkomen. Het woord 'klucht' hangt altijd in de lucht. Kenneth Branaghs adaptaties van Henry V en Hamlet zijn na twintig jaar nog altijd geliefd, maar over zijn versie van Much Ado About Nothing wordt zelden nog gesproken.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Much Ado About Nothing Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Much Ado About Nothing

acties