The Sweeney (2012)

Act like a criminal to catch a criminal

Ray Winstone en zijn Sweeney team houden de straten van Londen veilig, althans tot de boeven hun in het vizier krijgen.
play

5,8 details

  • 112 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
112 Min Verenigd Koninkrijk

Een rechercheur die werkt voor de Flying Squad van de Londense politie moet een zaak oplossen. De film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren '70 die in het Verenigd Koninkrijk te zien was.

Regie
Nick Love
Cast
Hayley Atwell, Damian Lewis, Ray Winstone, Paul Anderson, Steven Mackintosh, Allen Leech, Steven Waddington, Ben Drew, Alan Ford, Caroline Chikezie, Michael Wildman, Ronnie Fox, Kara Tointon, Kevin Michaels, Tayo Walker-Allen.
Release
11.09.2012
Release NL
14.03.2013
Release DVD
28.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Nick Love | Cast: Ray Winstone (Jack Regan), Ben Drew (George Carter), Hayley Atwell (Nancy Lewis), Damian Lewis (Frank Haskins), Steven Mackintosh (Ivan Lewis), Kara Tointon (Megan Barrel), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2012

Ray Winstone was in Engeland al jaren een ster door rollen in tv-series, maar werd pas internationaal 'ontdekt' door zijn rol in Nil by Mouth. Sindsdien speelt hij geregeld in Amerikaanse producties als gangster met zijn kenmerkende Cockney accent en droge oneliners. In The Sweeney speelt hij voor de verandering een politieman, maar de rol lijkt hem toch op het lijf te zijn geschreven.

Detective Jack Regan is namelijk geen doorsnee politieagent, maar geeft leiding aan The Sweeney, een speciaal politiekorps bedoeld om het slechtste tuig op te pakken. 'Act like a criminal to catch a criminal' is hun motto en dat betekent dat ze niet bang zijn om op vieze wijze hun klusjes te klaren. Uiteraard is er intern veel kritiek op de manier waarop The Sweeney opereert, maar niemand kan eromheen dat Regan de zaken wel gedaan krijgt.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede Britse misdaadfilm met voldoende actie. Ook gewelddadige scènes worden niet geschuwd, U bent......"

B@chelor

"...Lekkere harde knaller...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Sweeney

acties