The Sweeney (2012)

Act like a criminal to catch a criminal

Reviews (1)

Glennekeeeee

Avatar

Een Britse actiethriller die Hollywoodiaans wil aanvoelen. Dat is in een notendop The Sweeney. Met een leuke cast en een aardig opzet zat hier ook écht een lekkere actiefilm in, alleen leken de ambities uiteindelijk toch te hoog.

De film begint wel sterk: gevatte dialogen, leuke actie, constante spanning, toffe personages gedragen door een sterke cast. Dat kan ook niet echt teleurstellen met Winstone, Drew, Atwell, en Lewis heb je een aardig ensemble gevuld met wat minder bekende maar wel talentvolle acteurs. Een geluk dat deze cast er is want na een prima eerste akte die ook gekenmerkt word door een mooie visuele stijl zakt de film in. Twists die er te vingerdik op liggen zoals personages die sterven voeren de boventoon. Op zich kan dat nog meevallen maar als de halve 2e en volledige 3e akte gedragen word door de dood van een personage halverwege de film die er zo vingerdik op lag is het best wel irritant. Dat de film in die laatste helft dan ook nog eens alle cliché's afgaat zorgt ervoor dat de gehele opzet toch in water valt. Ondanks die fouten blijft de vaart er wel in en is het zeker onderhoudend. In de finale laat de regisseur nog eens z'n kunnen in met een leuke actiescène die dan wel weer banaal eindigt en zo de gehele film samenvat.

The Sweeney is een redelijke actiefilm, vooral gedragen door een leuke cast en een sterk begin. Daarna zakt de film in en is het te voorspelbaar maar blijft het onderhoudend. Er had alleen meer in kunnen zitten

6/10