Unbroken (2014)

Survival. Resilience. Redemption.

Angelina Jolie verfilmde het ongelooflijke levensverhaal van Olympisch sportman en oorlogsveteraan Louis Zamperini.
play

6,6 details

  • 137 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Sport
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
137 Min Verenigde Staten

Louis Zamperini was tijdens de Olympische Spelen van 1936. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stort zijn vliegtuig neer op zee. Samen met twee bemanningsleden dreven ze 47 dagen en 2000 mijl op zee, totdat ze gevangen werden genomen door de Japanse marine.

Regie
Angelina Jolie
Cast
Domhnall Gleeson, Jai Courtney, Garrett Hedlund, Jack O'Connell, Finn Wittrock, John Magaro, Luke Treadaway, Alex Russell, Vincenzo Amato, John D'Leo, Ross Anderson, Miyavi, Maddalena Ischiale, C.J. Valleroy, Louis McIntosh.
Budget
$ 65.000.000
Opbrengst
$ 161.459.297
Release
25.12.2014
Release NL
08.01.2015
Release DVD
19.05.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Angelina Jolie | Cast: Jack O’Connell (Louis Zamperini), Domnhall Gleeson (Phil), Takamasa Ishihara (Watanabe), Garrett Hedlund (Fitzgerald), e.a. | Speelduur: 137 minuten | Jaar: 2014

Er lijkt geen toekomst te zitten in de jonge Louis Zamperini, vroeg in Unbroken. Het gelanterfant van het straatjochie is een doorn in het oog van zijn sportieve grote broer. De knul moet maar eens mee gaan hardlopen, zo diep gaan als hij kan, zodat hij echt een keer iets bereikt: ‘If you can take it, you can make it.’ Een paar jaar later rent Louis een record op de Olympische Spelen.

Het is een verhaal waar menig Amerikaan van zal smullen: als je maar hard genoeg je best doet en lang genoeg volhoudt, dan kom je er wel. Die gedachte vormt de hoofdlijn in Unbroken, over de martelgang die Zamperini onderging. Niet alleen in de lange trainingen in aanloop naar de Spelen van 1936, maar vooral een paar jaar later, toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en de sportman besloot mee te vechten.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Unbroken Nieuwsberichten

Laatste reacties

JamesBond

"...[quote=Mark]JamesBond, ouwe schizofreen, snap je die opmerking nou nog niet?![/quote] Eigenlijk n......"

Mark

"...JamesBond, ouwe schizofreen, snap je die opmerking nou nog niet?!..."

JamesBond

"...[quote=sonnycorleone]Net zo tegenstrijdig als jij vaak bent![/quote] Wie? Wat?..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Unbroken

acties