Mud (2012)

Groots opgezet Amerikaans drama met rijke thematiek en een glansrol van Matthew McConaughey.
play

7,5 details

 • 130 Min
 • Drama
 • Verenigde Staten
130 Min Verenigde Staten

De film Mud gaat over een charismatische man die op de vlucht is van de autoriteiten. Deze Mud sluit vriendschap met de 14-jarige Ellis. Deze Ellis helpt zijn nieuwe vriend langs de politieagenten en premiejagers die het op hem gemunt hebben om Mud uiteindelijk te herenigen met zijn soulmate Juniper.

Regie
Jeff Nichols
Cast
Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Michael Shannon, Tye Sheridan, Sarah Paulson, Sam Shepard, Ray McKinnon, Joe Don Baker, Jacob Lofland, Paul Sparks, Stuart Greer, John Ward Jr., Bonnie Sturdivant, Kristy Barrington, Johnny Cheek.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 21.587.700
Release
01.05.2013
Release NL
15.08.2013
Release DVD
26.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeff Nichols | Cast: Matthew McConaughey (Mud), Reese Witherspoon (Juniper), Tye Sheridan (Ellis), Jacob Lofland (Neckbone), Sam Shepard (Tom Blankenship), Ray McKinnon (Senior) e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2012

Hoe belangrijk is waar je vandaan komt voor je vorming en identiteit? Hoe bepalend is je oorsprong voor je ontwikkeling? “It's hard, not knowin' those you came from”, zegt titelpersonage Mud tegen Neck, een van de twee jongens die hem helpen in deze film vol vaderloze mannen en vaderfiguren. De andere jongen, Ellis, is de enige met vader, maar ook die stelt met zijn machteloosheid in veranderende tijden teleur. Dankzij zijn falen wordt Ellis, woonachtig op een rivierboot, ontworteld uit de manier van leven waarmee hij opgroeide.

Wanneer aan het begin van Mud Ellis en Neck (kort voor Neckbone) op een eiland in de grote Mississippi rivier op de zonderlinge knakker Mud stuiten, vertrouwt hij hen pas nadat hij erachter komt dat zij uit Arkansas komen, van de volgens hem 'goede' kant van de rivier dus. Want Mud is een film over roots en afkomst. Mud zelf zit op dat eilandje omdat hij afgesproken heeft met zijn oude liefde om elkaar weer te ontmoeten in de regio waar ze opgroeiden. Ooit redde zij hem van de dood toen ze tien jaar oud waren, en sindsdien zijn hun levens aan elkaar verbonden geweest. Aan het verleden en waar hij vandaan komt kan Mud niet ontsnappen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Mud Nieuwsberichten

 • Blu-Ray Review: Mud

  Blu-Ray Review: Mud

  Bram de Groot,

  Matthew McConaughey bewijst wederom groot acteur te zijn in nieuwste drama van de veelbelovende regisseur Jeff Nichols.

 • Trailer 'Mud'

  Trailer 'Mud'

  Bram de Groot,

  Van 'Take Shelter'-regisseur Jeff Nichols.

Laatste reacties

Olrik

"...[quote=Tarkus]Deze film sprak me totaal niet aan. Te lang en veel te saai. En ondanks zijn acteert......"

Tarkus

"...Deze film sprak me totaal niet aan. Te lang en veel te saai. En ondanks zijn acteertalent, ik ben......"

NICKSTERAMSTER

"...Sorry Mathew, jij zuigt gewoon in het algemeen, maar in deze film zuig jij enorm...."

Mud

acties