Il futuro

Il futuro (2013)

Italiaans drama over de bijzondere band tussen een ouderloos meisje en een uitgerangeerde, blinde B-acteur. Het blijkt lastig meeleven met de hoofdpersoon.

6,5 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Italië
  • Chili
  • Duitsland
  • Spanje
94 Min Italië

'Il futuro' (The Future) is een seksueel getint drama met in de hoofdrol Rutger Hauer. Hij speelt een gepensioneerde Mr. Universe en B-film acteur die zijn enorme huis nauwelijks uitkomt. Maar dan stuit hij op de bloedmooie Bianca (Manuela Martelli) en ontstaat er een relatie die deel uitmaakt van een overval om haar broer en vrienden te helpen.

Regie
Alicia Scherson
Cast
Rutger Hauer, Pino Calabrese, Manuela Martelli, Luigi Ciardo, Nicolas Vaporidis, Alessandro Giallocosta, Sara Manni, Patricia Rivadeneira, Daniela Piperno, Maria De Aracelli, Araceli Budía, Luciano Lavarra, Brando Taccini, Alice Fritti, Stefano Palma, Davide Michele Zongoli.
Release
06.09.2013
Release NL
12.12.2013
Release DVD
10.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Alicia Scherson | Cast: Manuela Martelli (Bianca), Rutger Hauer (Maciste), Luigi Ciardo (Tomás), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2013

Het Italiaanse drama Il Futuro is al halverwege en aardig op dreef als Neerlands trots Ruter Hauer zijn opwachting maakt. Hauer speelt een voormalig actieheld en Mr. Universe die onder de artiestennaam Maciste zo’n beetje alles en iedereen bevochten heeft. Maciste bond de strijd aan tegen zombies en vampiers maar eenmaal in ruste krijgt de door een ongeluk blind geraakte veteraan een nieuwe uitdaging te verduren. De eigengereide Bianca die op een middag op de stoep staat, moet bij de acteur zien los te peuteren waar hij in zijn enorme huis zijn kluis heeft verstopt. Uit wantrouwen jegens banken bewaart Maciste zijn zuurverdiende poen in de spreekwoordelijke oude sok.

Bianca heeft net als haar broertje Tomás een zware tijd te verduren gehad. Hun ouders zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Na wat ondersteuning van een sociaal werkster mogen ze het met zijn tweeën uitzoeken in hun ouderlijk appartement in Rome. Bianca gaat aan de slag als kapster en de iel gebouwde Tomás vindt een baantje bij een krachthonk in de buurt zodat hij gratis kan trainen. Als Tomás twee collega’s mee naar huis neemt zijn deze vervolgens niet meer van plan om weg te gaan. De twee personal trainers maken de hele hut schoon, doen boodschappen en zorgen voor het avondeten. En ze hebben een plannetje om een B-acteur van al zijn geld te beroven.

alle artikelen (2)

Il futuro Nieuwsberichten