Fill the Void

Fill the Void (2012)

De voor- en nadelen van een maatschappij waarin ongetrouwde vrouwen als paria’s door het leven gaan.
play

7,1 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Israël
90 Min Israël

Een gelovig achttienjarig Israëlisch meisje wordt onder druk gezet om de man van haar overleden zus te trouwen. Haar onafhankelijkheid van hem verkondigen is geen optie in de ultra-orthodoxe groep waarin ze leeft. Daar vormen de religieuze wet, traditie en het woord van de rabbi de absolute waarheid.

Alt titel
Lemale et ha'halal
Regie
Rama Burshtein
Cast
Yiftach Klein, Hila Feldman, Razia Israeli, Renana Raz, Ido Samuel, Chayim Sharir, Irit Sheleg, Yael Tal, Hadas Yaron, Michael David Weigl, Neta Moran, Melech Thal.
Opbrengst
$ 1.775.316
Release
01.07.2012
Release NL
04.04.2013
Release DVD
24.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Rama Burshtein | Cast: Hadas Yaron (Shira Mendelman), Irit Sheleg (Rivka Mendelman), Yiftach Klein (Yohai Mendelman), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2012

Het instituut huwelijk is aan het verdwijnen in onze samenleving. Trouwen is niet langer het hoogst haalbare, het huwelijk uitstellen steeds normaler. Hoe anders is dat in het Israël van Fill the Void. Daar is alleen zijn iets om je voor te schamen. Getrouwde vrouwen bedekken hun haar. Vrijgezelle vrouwen ook als de hoop op een huwelijk kleiner wordt. Op die manier ben je op straat tenminste niet direct als alleenstaand te herkennen.

Fill the Void start als de streng orthodox-joodse Shira in de supermarkt een glimp probeert op te vangen van haar toekomstige echtgenoot. Ze heeft hem nog nooit gezien, maar is dolblij dat haar vrijgezelle bestaan bijna ten einde is. De verloving volgt spoedig, maar dan sterft Shira’s zus tijdens de bevalling van haar eerste kind. De baby overleeft de tragedie en de hele familie springt bij om weduwnaar Rivka in de opvoeding te ondersteunen. Het huwelijk van Shira wordt ondertussen op de lange baan geschoven. Als Rivka overweegt te hertrouwen in België komt Shira’s moeder met een voorstel om Rivka en zijn baby dicht bij huis te houden: Shira zou met Rivka kunnen trouwen.

videotrailers & clips