Steekspel (2011)

Lies Always Backfire

6,0 details

  • 87 Min
  • Drama
  • Nederland
87 Min Nederland

Peter Blok speelt een zakenman wiens bedrijf achter zijn rug verkocht dreigt te worden. Ondertussen wordt hij achtervolgd door zijn verleden.

Regie
Paul Verhoeven
Cast
Carolien Spoor, Gaite Jansen, Sallie Harmsen, Robert de Hoog, Ricky Koole, Peter Blok, Jochum ten Haaf, Ronald van Elderen, Pieter Tiddens.
Release
10.11.2012
Release NL
28.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Verhoeven | Cast: Peter Blok (Remco), Ricky Koole (Ineke), Gaite Jansen (Merel), Carolien Spoor (Lieke), Robert de Hoog (Tobias), e.a.| Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2012

Na in 2006 met Zwartboek een succesvolle comeback te hebben gemaakt in Nederland (resulterend in drie Gouden Kalveren en meer dan een miljoen bezoekers) zou je verwachten dat Paul Verhoevens volgende film niet lang op zich zou laten wachten. Dat blijkt toch tegen te vallen, want in de zes verstreken jaren is Verhoevens naam aan diverse projecten gekoppeld, maar van een nieuwe film lijkt voorlopig nog geen sprake te zijn. Dat zijn naam nu prominent op de poster van Steekspel staat, lijkt voor de producenten een methode te zijn om media-aandacht te krijgen en voor de regisseur in kwestie simpelweg een uitdaginkje tussendoor om maar iets om handen te hebben. De vraag dringt zich echter op of dit project wel zo gebaat is bij de betrokkenheid van een grote naam als Verhoeven.

Steekspel is namelijk tot stand gekomen door middel van crowdsourcing. Dat wil zeggen: de eerste vier minuten van het plot werden geschreven door Kim van Kooten (naast actrice regelmatig actief als scenarioschrijfster), waarna iedereen die zich daartoe geroepen voelde de rest van het verhaal mocht afmaken. Dat resulteerde in honderden inzendingen van mogelijke scenario’s, waaruit de makers vervolgens een goedlopend narratief probeerden te construeren; een script dat alle andere overbodig maakte, zat er namelijk niet tussen. Het eindresultaat zou oorspronkelijk online worden geplaatst, werd vervolgens bewerkt om op televisie te worden uitgezonden en blijkt nu toch in de bioscoop te zijn beland. Althans, als er voldoende kaarten voor worden verkocht. De opzet is namelijk dat geïnteresseerden online hun ticket kopen en als er voldoende animo blijkt te zijn, wordt de film vertoond in het filmtheater dat daarvoor de mogelijkheid biedt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Steekspel

acties