Pieta

Pieta (2012)

6,9 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Zuid-Korea
104 Min Zuid-Korea

Het verhaal gaat over een ruwe man die werkt voor een wrede woekeraar. Hij heeft geen familie, geen geliefden waar hij zich zorgen om moet maken, en dus kent hij ook geen enkele angst of aarzeling wanneer het er op aankomt om zijn misdadige taken uit te voeren. Op een dag verschijnt een mysterieuze vrouw in zijn leven die beweert zijn moeder te zijn. Aanvankelijk gelooft hij haar niet, want hij kan zich zijn moeder niet herinneren. Maar wanneer hij aan haar gehecht raakt, ontdekt hij haar afschuwelijke doch trieste geheim.

Regie
Ki-duk Kim
Cast
Eunjin Kang, Min-soo Jo, Jae-rok Kim, Jeong-jin Lee, Ki-Hong Woo, Jin Yong-Ok, Jae-ryong Cho, Myeong-ja Lee, Jun-seok Heo, Se-in Kwon, Mun-su Song, Beom-jun Kim, Jong-hak Son, Won-jang Lee.
Release
05.09.2012
Release NL
21.03.2013
Release DVD
26.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Kim Ki-duk | Cast: Cho Min-soo (Mi-Sun), Lee Jung-jin (Kang-do), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2012

Kang-do is een gevoelloze zak, die in opdracht mensen verminkt om vervolgens het verzekeringsgeld op te kunnen eisen. De zeer arme arbeiders zijn namelijk een belachelijk hoog bedrag aan rente verschuldigd, nadat ze bij de opdrachtgever van Kang-do een wurglening hebben afgesloten. Wanneer Kang-do ineens gestalkt wordt door Mi-sun, die beweert zijn moeder te zijn, staat zijn wereld plots op zijn kop. Langzaam leert Kang-do wat liefde is en voelt hij meer compassie voor de rest van de wereld.

De sfeer van Pieta is vooral grillig en grauw. Zowel door de vervuilde grijze, benauwende stadsbeelden als door de erbarmelijke omstandigheden waarin de personages leven. Maar Kim Ki-duk weet dit op zo’n manier in beeld te brengen dat de lelijkheid van de armoede en het vuilnisbeltachtige labyrint waarin de personages ronddwalen bijna kunst op zich worden.

videotrailers & clips