Oh Boy

Oh Boy (2012)

6,7 details

  • 83 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Duitsland
83 Min Duitsland

Niko is bijna 30, ziet er goed uit, maar heeft nog absoluut niets met zijn leven gedaan. Op zekere morgen komt alles echter in een stroomversnelling: vriendin, vader, geld, studie… zelfs een kopje koffie bestellen lijkt onmogelijk te zijn geworden in het vriendelijke Berlijn.

Regie
Jan Ole Gerster
Cast
Frederick Lau, Michael Gwisdek, Marc Hosemann, Martin Brambach, Tom Schilling, Steffen Jürgens, Katharina Hauck, Arnd Klawitter, Friederike Kempter, Rolf Peter Kahl, Alexander Altomirianos, Inga Birkenfeld, Annika Ernst, Robert Hofmann, Fred Aaron Blake.
Release
03.07.2012
Release NL
30.05.2013
Release DVD
08.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Jan Ole Gerster | Cast: Tom Schilling (Niko), Friederike Kempter (Julika), Marc Hosemann (Matze), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2012

Niko Fischer is een afgehaakte rechtenstudent van bijna dertig die nog helemaal niets heeft bereikt in het leven. Zijn vader maakt elke maand een rug naar hem over, maar weet niet dat Niko al twee jaar aan het lanterfanten is. In zijn nieuwe appartement zijn de meeste dozen nog niet eens uitgepakt en Niko steekt zijn sigaretten aan met het broodrooster. Als zijn rijbewijs is ingetrokken wegens buitensporig alcoholgebruik en de pinautomaat zijn pasje inslikt, moet Niko wel zijn handje komen ophouden bij zijn vader. Niko’s nieuwe vriend Matze sleept hem ondertussen mee naar de meest exotische plaatsen. Tijdens een lunch ontmoet Niko bovendien ook nog eens oud-schoolgenote Julika die erg aardig opgedroogd is.

In zijn speelfilmdebuut Oh Boy neemt Jan Ole Gerster ons vierentwintig uur mee in het roerige leven van de nietsnut. Door een aaneenschakeling van veelal komische vignetten, geschoten in stemmig zwart-wit, duiken we in het leven van een verloren ziel. Eenvoudige, alledaagse handelingen vormen nog best een opgave voor de jongen. Want wat doe je als je pas wordt ingeslikt nadat je net je laatste euro’s aan een zwerver hebt gegeven of je nieuwe buurman met gore gehaktballetjes voor de deur staat en vervolgens zijn hart begint uit te storten? Of als de psycholoog van het bureau voor rijvaardigheid je een enorm complex weet aan te praten? Laat staan als een oude dronkaard tegen je aan begint te zwetsen terwijl je na een heftige nacht gewoon even van je biertje en je rust wilt genieten.

videotrailers & clips