The Gunman (2015)

Guard the truth.

Dat deze zwalkende actiethriller uit de koker van de maker van de eerste Taken komt moge duidelijk zijn. Een opgepompte Sean Penn is echt te goed voor de hoofdrol.
play

5,1 details

  • 115 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Spanje
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
115 Min Verenigde Staten

Martin Terrier is een internationaal spion. Hij wil uit het wereldje stappen, maar wordt direct verraden door de organisatie waar hij ooit voor werkte. om zijn naam te zuiveren, moet hij in een meedogenloos kat-en-muisspel doorheen Europa trekken.

Regie
Pierre Morel
Cast
Idris Elba, Javier Bardem, Sean Penn, Ray Winstone, Mark Rylance, Jasmine Trinca, Peter Franzén, Daniel Adegboyega, Ade Oyefeso, Rachel Lascar, Billy Billingham, Florian Barisey, Amara Tunkara, Ismael Tunkara, Alejandro Talavante.
Budget
$ 40.000.000
Release
16.02.2015
Release NL
26.03.2015
Release DVD
20.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Pierre Morel | Cast: Sean Penn (Jim Terrier), Jamine Trinca (Annie), Javier Bardem (Felix), Ray Winstone (Stanley), Mark Rylance (Cox) Idris Elba (DuPont), Peter Franzén (Reiniger), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2015

De Franse cameraman Pierre Morel sloeg een decennium geleden aan het regisseren en debuteerde met Banlieu 13 waarbij hij de handen ineen sloeg met producent Luc Besson. De samenwerking met Besson beviel en de naam van Morel werd definitief gevestigd met Taken, waarmee de Ier Liam Neeson plotsklaps tot actieheld werd gebombardeerd. De succesvolle actiethriller draaide om een voormalig CIA-agent die zijn dochter uit de handen van een Oost-Europese bende moest zien te krijgen om te voorkomen dat het meiske als seksslaaf aan de bak mocht. In de Verenigde Staten was men over het algemeen lyrisch over Taken, maar de geluiden in Europa waren een stuk gemengder. Ook al trok Morel zijn handen af van de twee onvermijdelijke vervolgen, zijn nieuwste project The Gunman kan zo doorgaan voor de nieuwe Taken. Dit keer mag Sean Penn in actie komen.

De invalshoek is wel compleet anders. Het driekoppige schrijverscollectief, waar Penn zelf ook deel van uitmaakte, baseerde zich op het boek The Prone Gunman van ene Jean-Patrick Manchette, een gevierd thrillerauteur in het Frankrijk van de jaren zeventig en tachtig. Hoe Morel het precies voor elkaar heeft gekregen om de mal van Taken op deze boekverfilming te kunnen leggen, is nog wel het grootste raadsel waarmee dit chaotische actievehikel omgeven is. Ook al is er dit keer geen in het nauw gedreven kroost in het spel, de gelijkenissen qua verhaalcomponenten zijn treffend. Penn speelt Jim Terrier, die vroeger op de loonlijst van de Special Forces stond, maar nu op de hielen wordt gezeten door een voormalig opdrachtgever. Het nodeloos verwarrende kat-en-muisspel dat hieruit voortvloeit lijkt een excuus om zoveel mogelijk exotische locaties aan te kunnen doen en zoveel mogelijk actiescènes aan elkaar te kunnen rijgen. Penn krijgt hierbij ondersteuning van zwaargewichten als Javier Bardem, Idris Elba en Ray Winstone.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Gunman Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede actiefilm, met een uitstekende Sean Penn. Maar de ganse cast is wel goed in deze film. Ook h......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Gunman

acties