Child 44 (2015)

How do you find a killer who doesn't exist?

Dit eerste deel van de verfilming van de trilogie van Tom Smith over kindermoorden in het Sovjettijdperk smaakt nu niet bepaald naar meer.
play

5,4 details

  • 137 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Tsjechië
  • Roemenië
  • Rusland
137 Min Verenigde Staten

Een idealistische overheidsfunctionaris neemt de beslissing een reeks kindermoorden te onderzoeken. De staat wil daar niets van weten en degradeert hem. Vervolgens wordt hij ook nog verbannen, waarop hij besluit de zaak in zijn eentje verder te onderzoeken.

Regie
Daniel Espinosa
Cast
Tom Hardy, Noomi Rapace, Joel Kinnaman, Jason Clarke, Fares Fares, Agnieszka Grochowska, Mark Lewis Jones, Ursina Lardi, Xavier Atkins, Karel Dobry, Michael Nardone, Petr Vanek, Jana Stryková, Jemma O'Brien, Karel Dobrey.
Budget
$ 50.000.000
Release
28.05.2015
Release NL
07.05.2015
Release DVD
29.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniel Espinosa | Cast: Tom Hardy (Leo Demidov), Joel Kinnaman (Vasili), Noomi Rapace (Raisa Demidov), Gary Oldman (Mikhail Nesterov), Vincent Cassel (Kuzmin), Paddy Considine (Vladimir Malevich), Niecolaj Nie Kaas (Ivan Sukov), e.a. | Speelduur: 137 minuten | Jaar: 2015

De filmwereld kan heel nauw verweven zijn. Zo is de Chileens-Zweedse regisseur Daniel Espinosa bij het grote publiek op gaan vallen met de verfilming van het eerste deel van de Snabba Cash-reeks, het officieuze antwoord op de Millennium-trilogie. In de hoofdrol van deze thriller over een simpel studentje dat in de criminaliteit belandt, was de relatief onbekende Zweeds-Amerikaanse Joel Kinnaman te zien, die later weer het pak van RoboCop in de matige remake aantrok. Espinosa en Kinnaman werken opnieuw samen in de door Ridley Scott geproduceerde boekverfilming Child 44. Kinnaman ontwikkelt zich in deze in het naoorlogse Rusland gesitueerde thriller van collega tot belangrijke tegenstander van hoofdrolspeler Tom Hardy. Hardy is in Child 44 getrouwd met de Spaans-Zweedse Noomi Rapace die internationaal doorbraak met de [/i]Millennium[/i]-trilogie en later naast Hardy acteerde in The Drop en ook te zien was in Scotts Prometheus.

Met dit soort onzinnigheden en nutteloze feitjes wil je je haast gaan bezighouden als halverwege Child 44 de klad erin schiet, nota bene als het dramatische gehalte wordt opgevoerd. Bovendien zou je verwachten dat een clique die zo intensief met elkaar heeft samengewerkt ook lekker op elkaar is ingespeeld. Echt saai wordt deze schematisch opgezette thriller weliswaar nooit en de cast is imposant, maar beklijven wil hij ook niet. Hardy speelt Leo die het al als jong jochie zonder ouders moet zien te rooien en na vertrek uit het weeshuis in het Berlijn van de Tweede Wereldoorlog belandt. Zijn heroïek tijdens de oorlog wordt beloond en Leo mag na de bevrijding aan de slag bij de MGB, de voorloper van de KGB. Samen met de door Kinnaman vertolkte Vasili houdt hij er een rigoureus regime op na, maar helemaal genadeloos is de geheim agent nu ook weer niet. Terwijl Vasili steeds strikter en gewetenlozer wordt, heeft Leo moeite om werk en privé uit elkaar te houden. Niet alleen mag hij op onderzoek uit of zijn vrouw Raisa een verraadster is, Leo wordt ook geconfronteerd met de brute dood van zijn petekind, de zoon van een bevriende collega.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Child 44 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Puike, weliswaar niet simpele, film. Goede met je gedachten bij blijven, anders ben je al snel de d......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Child 44

acties