Alles over 'Child 44'

Gruwelijk waargebeurd verhaal over een kannibalistische kindermoordenaar.

Komende donderdag komt de film Child 44 uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 7 mei in première.

Child 44


Duur: 137 minutenGenre Drama, ThrillerBudget: 50 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieDaniel EspinosaScenario Richard PriceTom Hardy Leo DemidovJoel Kinnaman VasiliNoomi Rapace Raisa DemidovFares Fares Alexei AndreyevXavier Atkins Young Leo Demidov
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Child 44 speelt zich af tijdens het Stalin tijdperk in de Sovjet Unie. Een idealistisch pro-Stalin lid van de militaire politie, Leo Demidov (Hardy), besluit om een reeks nooit uitgezochte kindermoorden uit te zoeken. In een land waar dit soort misdaden zogenaamd niet bestaan, is het onmogelijk om de staat in te lichten over een reeks moorden, laat staan over een mogelijke seriemoordenaar... Demidov wordt gedegradeerd en verbannen, maar is vastberaden om met de hulp van zijn vrouw de zaak op te lossen.

Het echte verhaal

Child 44 is gebaseerd op een gelijknamig boek van Tom Rob Smith, die op zijn beurt inspiratie haalde uit het waargebeurde verhaal van de Oekraïner Andrei Chikatilo. Hij had een zware jeugd en seksuele problemen. Het plegen van moorden, waarmee hij op 22 december 1978 begon met de moord op het negenjarige meisje Yelena Zakotnova, gaf hem vervulling.

In de jaren daarop pleegde hij nog op zijn minst 55 andere moorden, iets wat hij toegaf tijdens zijn proces. Chikatilo werd namelijk op 20 november 1990 opgepakt, toen hij net terugkwam van een moordpartij. Surveillanten die erop gespitst waren eindelijk de moordenaar te vinden, merkten zijn vreemde gedrag op en pakten hem op.

Tijdens de daarop volgende verhoren gaf Chikatilo toe 56 slachtoffers gemaakt te hebben. Hij wees agenten naar de plek waar ze begraven lagen en daar vonden de autoriteiten 53 verminkte lichamen. Het overgrote deel had geen ogen meer, die waren er uitgehaald door Chikalto. Hij was bang dat zijn gezicht op hun netvlies gebrand was. Maar ook andere lichaamsdelen en organen waren verwijderd en opgegeten door Chikatilo. Na een proces van zestien maanden werd hij geëxecuteerd.

Eerste reacties

Er zijn nog twee boeken in de trilogie van Tom Rob Smith, maar als het aan critici ligt, zouden die er niet moeten komen. Op RottenTomatoes heeft de film een score van 23 procent, op basis van 64 recensies. Daarvan waren er volgens de webiste slechts 15 positief. "Er ligt een aangrijpend verhaal aan de basis van Child 44 en het acteerwerk van Tom Hardy is sterk. Maar het geheel leidt tot een net-niet thriller, die niet voldoende spanning bevat."

Box office prestaties

Ook de box office resultaten van de film, die zo'n 50 miljoen dollar kostte om te maken, vallen tot nu toe tegen. In de Verenigde Staten ging de film op 510 schermen in première, waar gemiddeld 1.219 dollar opgehaald werd. Het openingsweekend was goed voor 621.812 dollar, en de rest van de draaitijd haalde de film nog zo'n 1,1 miljoen dollar op.

En in de rest van de wereld waar de film tot nu toe draaide, werd pas zo'n 2,6 miljoen dollar opgehaald. In totaal staat deze daarmee op 3,7 miljoen dollar, waarmee een vervolg zeer onwaarschijnlijk lijkt te zijn.

Trivia

De vierde film waarin Tom Hardy en Gary Oldman samen te zien zijn. De film is verboden in Rusland. Het scenario voor de film stond op de Blacklist van 2008, waarop de beste niet-verfilmde scenario's van het jaar worden geplaatst.

•

•

•





NieuwsFilm

meest populair