Finding Dory (2016)

Have you seen her?

Reviews (2)

Roeltje

Avatar

Pixar heeft indrukwekkende films gemaakt over de jaren heen. Bijna alle films van de studio raken een bepaalde snaar, wat een gewone Disney- of Dreamworks film bij mij niet doet. Films als Cars, Brave en The Good Dinosaur zijn een paar uitzonderingen.
Ook heeft Pixar tot nu toe indruk gemaakt met zijn vervolgen. Toy Story 2 en Toy Story 3 zijn misschien wel beter dan het origineel, Cars 2 was een dikke verbetering na de wat saaie en platte Cars, Monsters University bracht een nieuwe laag in het verhaal en als laatste is Finding Dory precies wat ik net zeg over Monsters University.

Beter dan het origineel is het niet. Dat was ook een lastige taak, Finding Nemo heeft al een status en een fanbase opgebouwd die gewoon bijna niet te overtreffen valt. Gelukkig probeert Finding Dory niet precies hetzelfde te doen als zijn voorganger. Het vertelt echt een ander verhaal en diept eigenlijk vooral Dory uit als karakter. In deze film kom je veel over haar als personage en verleden te weten en dat werkt erg verfrissend. In Finding Nemo was zij nog niet zo uitgediept. Deze film vertelt echt een nieuw verfrissend en op momenten erg emotioneel verhaal.

Het grootste deel van deze film is een beetje slapstick. Dit is niet negatief, want het is erg vindingrijke en creatieve slapstick. Het tempo in deze film is ongeveer 3x zo hoog als in Finding Nemo. Om deze reden vond ik het eerste deel wel beter, het nam meer tijd voor karaktermomenten. Dit doet Dory ook, en deze momenten mogen er zijn en zijn emotioneel. Het tempo is hoog in dit deel, maar ik moet zeggen dat dit ook wel verfrissend werkte.

De animatie is weer prachtig, het is echt te zien dat het een upgrade heeft gekregen sinds het eerste deel. De nieuwe ondersteunende karakters (vooral Hank) zijn ook erg leuk en ik kon in ze meegaan. De score en de liedjes zijn goed, al zijn ze me niet veel opgevallen. Pixar heeft weer een goede film met de nodige Pixar-feels afgeleverd voor de hele familie!

8/10

adofmirosch

Avatar

Just keep milking... gelukkig is het geen afransel geworden, die alleen voor het geld gemaakt is maar heeft de film wel een verhaal te vertellen.

Het sterke van de film zijn de (nieuwe) personages, octopus Hank is daar een mooi voorbeeld van.
De zeeleeuwen & becky zijn ook mooi bedacht.

De animaties zijn weer van torenhoog niveau, het water zag er prachtig uit.

Het verhaal is ook leuk, dory gaat op zoek naar haar ouders en dat levert leuke scènes op.

Maar daarintegen vond ik Nemo en Marlin weinig toe te voegen hebben.

De hele film is eigelijk op alle vlakken iets onder deel 1.

Helaas is het geen tot story 3, maar een aanrader s het zeker wel!.