4,9 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
90 Min Nederland

De Amsterdamse Arie worstelt met een writersblock en gelooft op een dag dat hij zijn muze gevonden heeft. Het is de mooie trambestuurster Sonja, maar op een dag wordt haar lijn opgeheven en probeert Arie op allerlei manieren met haar in contact te komen. Hij volgt haar, wacht op haar voor winkels waar hij haar ooit heeft gezien en rijdt met zo ongeveer alle tramlijnen mee. Als hij ontdekt dat er een andere man in het leven van zijn muze is, laat hij zijn droom niet verpesten. Terwijl zijn fantasieën over Sonja steeds mooier worden, gaat het met Arie steeds beroerder.

Regie
Ari Deelder
Cast
Raymond Thiry, Leny Breederveld, Juda Goslinga, Hans Dagelet, Raymonde de Kuyper, John Buijsman, Paul Disbergen, Aat Ceelen, Stefaan Degand, Pim van Alten, Dionisio Matias, Robin van Hilten, Dewi Reijs, Jules Deelder, Erik van Welzen.
Release
24.01.2013
Release NL
21.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ari Deelder | Cast: Raymond Thiry (Arie), Anna Hermanns (Sonja), Stefaan Degand (De Dikke), Hans Dagelet (Huisbaas), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2013

Toegetakeld Door de Liefde is de debuutfilm van de Rotterdamse regisseuse Ari Deelder. Zij won in 2010 met het scenario voor Toegetakeld Door de Liefde de Lang Rotterdams-competitie van het Rotterdam Media Fonds en kreeg zo de financiële steun om de film te gaan maken. Het script is gebaseerd op het boek Door de Liefde Toegetakeld van schrijver en acteur Aat Ceelen.

De Rotterdamse schrijver Arie heeft na de publicatie van zijn eerste roman te kampen met een enorm writer’s block. Zijn voorgaande roman was erg succesvol maar het lukt hem maar niet om een vervolg op papier te krijgen. De uitgeverij die hem financieel ondersteunt, begint haar geduld te verliezen en Arie zoekt tevergeefs zijn heil in de drank om inspiratie te krijgen. Alles zit tegen, maar het tij lijkt te keren wanneer hij op een dag de tram neemt en stapelverliefd wordt op de voluptueuze roodharige bestuurster. Voordat hij ook maar haar naam heeft achterhaald, wordt haar tramlijn opgeheven. De smoorverliefde Arie dwaalt vanaf dat moment hele dagen en nachten rusteloos door de stad, op zoek naar inspiratie en zijn naamloze muze. Eindelijk ziet hij haar en achterhaalt hij haar naam: Sonja. Ook komt hij erachter dat zij een vriend heeft, een vervelende zakenman die Arie hatelijk de bijnaam ‘de dikke’ geeft. Langzaam komt Arie tot het besef dat hij Sonja niet kan krijgen en dit is het begin van een aftakeling naar de waanzin.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Toegetakeld door de liefde

acties