Frances Ha (2012)

7,7 details

  • 86 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Brazilië
86 Min Verenigde Staten

'Frances Ha' gaat over een leuke, jonge danseres in New York die op zoek is naar haar plaats in het leven. Hierbij krijgt ze te maken met haar oppervlakkige vrienden, onfortuinlijke gebeurtenissen en tegenslagen in haar carrière.

Regie
Noah Baumbach
Cast
Adam Driver, Greta Gerwig, Mickey Sumner, Grace Gummer, Lindsay Burdge, Michael Zegen, Michael Esper, Patrick Heusinger, Justine Lupe, Marina Squerciati, Isabelle McNally, Vanessa Ray, Christine Gerwig, Charlotte d'Amboise, Gordon Gerwig, Daiva Deupree.
Release
17.05.2013
Release NL
20.06.2013
Release DVD
22.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Noah Baumbach | Cast: Greta Gerwig (Frances), Mickey Summer (Sophie), Michael Esper (Dan), Adam Driver (Lev), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2012

Je zou de personages in de films van Noah Baumbach gemakkelijk kunnen afserveren als egoïstisch, onsympathiek en misschien zelfs saai. De vader in The Squid and the Whale, het titelpersonage in Greenberg; ze modderen maar wat aan, blijven hangen in bekende patronen en beschikken over geen enkele bijzondere eigenschap. Maar dat is ook precies de kracht van Baumbachs films. Ze zijn puur en menselijk, zonder grote gebaren. De Amerikaanse regisseur laat zien dat je helemaal niet hoeft uit te pakken om een meeslepend drama te maken. Met Frances Ha zoomt hij treffend in op kleine ontwikkelingen in een doorsneeleven.

De film draait om Frances, een jonge vrouw die vastigheid nodig heeft, maar daar zelf nog achter moet komen. Wanneer haar vriendje voorstelt om te gaan samenwonen weigert ze. Ze heeft nu eenmaal afgesproken om bij haar beste vriendin te blijven wonen zodat ze lekker de eeuwige student kan uithangen. Maar de relatie gaat uit en niet veel later blijkt haar vriendin andere plannen te hebben. Daar staat ze dan, stuurloos in haar eentje. Ja, ze kan aardig dansen, maar niet goed genoeg om daar echt verder mee te kunnen komen. Terwijl mensen om haar heen beginnen te settelen, heeft Frances geen idee waar ze naartoe moet.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Frances Ha Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Frances Ha

acties