De ontluikende liefde tussen een veeboer en een glitterjurkjesdragende barbiepop wil maar niet geloofwaardig worden.
play

4,7 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
97 Min Nederland

In Leve Boerenliefde volgen we de boer Jelte (Jansen) die na het verlies van zijn vrouw weinig zin heeft in een nieuw romantisch avontuur. En al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt. De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen is die tussen hem en Wenda (Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Boerenliefde. Als die datingshow uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het jonge groen een bijzondere liefde op.

Regie
Steven de Jong
Cast
Waldemar Torenstra, Cas Jansen, Aiko Beemsterboer, Tatum Dagelet, Dirk Zeelenberg, Rense Westra, Frans Zwaagstra, Marco Maas, Marit van Bohemen, Thomas Dudkiewicz, Dion Kwint, Ruben Arnhem, Lotte Driessen, Jamai Loman, Joop Atsma.
Release
14.05.2013
Release NL
16.05.2013
Release DVD
03.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven de Jong | Cast: Cas Jansen (Jelte Heeg), Tatum Dagelet (Wenda van Zwol), Dirk Zeelenberg (Kenneth van Schaik), Waldemar Torenstra (Hendrik Helder), Marit van Bohemen (Aggie Helder), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2013

Het mag geen verrassing heten dat regisseur Steven de Jong (De Schippers van de Kameleon, De Hel van ’63) een voorliefde koestert voor het landleven. De boerenpersonages in zijn films zijn doorgaans hardwerkende lieden met een eerlijke inborst, terwijl de stadsmensen vaak worden weggezet als zelfzuchtige, zichzelf verrijkende klootzakken. Met Leve Boerenliefde - waarin een romance opbloeit tussen zo’n eerlijke, hardwerkende boer en een glitterjurkjesdragende barbiepop uit de stad - schroomt De Jong opnieuw niet om alle stereotypen uit de kast te halen.

Veeboer Jelte Heeg is al een tijdje weduwnaar, maar ziet een romantisch avontuur met een nieuwe partner nog altijd niet zitten – dit tot teleurstelling van zijn twee jonge kinderen. Als op een dag het televisiecircus van de populaire datingshow ‘Leve Boerenliefde’ neerstrijkt op het nabijgelegen erf, verandert het één en ander. Producent Kenneth komt Jelte vertellen dat zijn windmolen moet worden afgezet, want die stoort de productie van zijn show. Wat volgt is gekonkel met de provincie en de gemeente over het al dan niet aanlaten van de windmolen. Ondertussen heeft Kenneth zijn zinnen gezet op Jelte, in wie hij een potentieel kijkcijferkanon ziet. De veeboer laat zich uiteindelijk overhalen door Wenda, de presentatrice van het datingprogramma en een oude bekende van Jelte, om mee te doen aan de show.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Leve Boerenliefde Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

SunChaser

"...Geen een keer kunnen lachen om de trailer..."

Leve Boerenliefde

acties