Cherchez Hortense

5,5 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
100 Min Frankrijk

Damien is een professor in de Japanse geschiedenis. Maar hij heeft een probleem: hij heeft Iva, zijn levenspartner, beloofd om zijn vader Sébastien, een officier van justitie te vragen om een positief advies te geven over de illegale Zorica. In theorie heeft Sébastien Hauer genoeg invloed om ervoor te zorgen dat Zorica niet uit Frankrijk gezet wordt, maar het probleem is dat hij zijn zoon nooit gemogen heeft. En Damien haat zijn oude vader eveneens. Het lijkt erop dat Zorica dus niet lang meer in Frankrijk mag blijven...

Regie
Pascal Bonitzer
Cast
Kristin Scott Thomas, Benoît Jacquot, Philippe Duclos, Jean-Pierre Bacri, Claude Rich, Jackie Berroyer, Joséphine Derenne, Isabelle Carré, Agathe Bonitzer, Francis Leplay, Iliana Lolitch, Marin Orcand Tourrès, Arthur Igual, Jérôme Beaujour, Masahiro Kashiwagi.
Release
05.09.2012
Release NL
18.07.2013
Release DVD
26.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Pascal Bonitzer | Cast: Jean-Pierre Bacri (Damien Hauer), Kristin Scott Thomas (Iva Delusi), Isabelle Carré (Aurore), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2012

Hoofdrolspelers Jean-Pierre Bacri en Kristin Scott Thomas verdienen beter dan de besluiteloosheid die de romantische komedie Cherchez Hortense overheerst. Is het überhaupt wel een romantische komedie? Regisseur Pascal Bonitzer lijkt de knoop maar niet door te kunnen hakken, waardoor zijn film de kijker onverschillig laat.

Bonitzer opent met toneelregisseur Iva, een vrouw van middelbare leeftijd die moeite heeft om een van haar jonge acteurs op afstand te houden. Gehint wordt er alvast naar de mogelijkheid van een opbloeiende geheime affaire. Niet veel later gebeurt dat bij haar echtgenoot Damien, die we in een volgende scène op straat sjans zien hebben met een jongere vrouw.

videotrailers & clips