Black Panther (2018)

Long live the king.

Reviews (3)

Peace

Avatar

Komend van Civil War keek ik heel uit naar Black Panther. Ik kan zeggen dat deze film maar de helft van mijn verwachten heeft ingelost.

Pluspunten
- Wakanda is heel goed neer gezet
- Erik Killmonger is een geslaagde villain met een sterke motivatie
- Eerste twee acts waren boeiend
- goed acteerwerk

Min Punten
- Black Panther is minder interessant dan in Civil war omdat die in deze film precies
minder te den heeft. Erik Killmonger draagt het plot meer
- Andy Serkis is wordt veel te weinig gebruikt
- Martin Freeman is compleet overbodig in deze film. Voegt helemaal niks aan het plot
toe.
- Pijnlijke CGI in de laatste act van de film. Was precies of ik naar een videogame aan het
kijken was.

Conclusie
Al bij al oké film. Maar niet zo goed als iedereen probeert op te hypen.

Mav Damian

Avatar

Black Panter geregiseerd door Ryan Coogler waardoor die redenen ik benieuwd naar deze film was en natuurlijk ook dat dit weer een film in de MCU reeks is.
Het is ook de laatste film voor le grande spectacle Infinity War!

Persoonlijk vond ik dat ze zwak zijn gestart. Niet alles kwam uit de verf bij het introduceren van de personages en het tonen van Wakanda.

De humor is zoals altijd in de MCU films leuk en geslaagd. Zeker het karakter van Letitia Wright bracht de nodige humor. Chadwick Boseman toonde geslaagde emotionele momenten rond zijn karakter, maar was minder bad-ass dan in Captain America Civil War. Een aangename rol van Martin Freeman. Michael B Jordan waar iedereen zegt dat hij een overtuigende slechterik speelden. Mwaou ik vond hem niet altijd overtuigend, meschien dat hij er een tijdje niet in voorkwam in de film en je ook vergeten bent dat hij nog in de film speelden. Wat hem nog wel goed maakte buiten dan zijn acteerwerk als slechterik was zijn motivatie.
Het was niet zo'n mwoehahahaha ik ga de wereld veroveren of ik wil koning worden en over Wakanda heersen. Nee dat was het niet.

Ook een goede soundtrack die past bij de Afrikaanse sfeer wat ik miste. Mensen die zeggen dat er Afrikaanse cultuur in voorkwam ben ik het niet volledig mee eens. De cultuur ging meer over de fictie land Wakanda dan Afrika. Gelukkig was er muziek die wat extra Afrikaanse sfeer gaf in de film waar ik genoten van heb.

Maar wat Black Panter heeft dat geen enkel ander MCU film tot nu toe heeft is de goede cinematografie van Rachel Morrison. Alhoewel jammer van de wat shaky cam in de casino scene en ook de vechtscenes in donkere plaatsen vond ik wat de minpunten.
Over de vechtscenes gesproken verwachten ik iets maar van door de sterke eindgevecht in de film Creed vand de regisseur, dus dat was ook wat een minpunt in de film.

Black Panter weeral een geslaagde film in de MCU en zeker een van de betere MCU films en heeft toch wel iets uniek weg.

Een 7.5/10

JIGSAW8

Avatar

Marvel's zet om meer van hun minder bekende personages in het Marvel Cinematic Universe (MCU) te brengen, heeft tot nu toe heel goed gewerkt. De obscure Guardians of the Galaxy namen de fans mee op een tocht Door de ruimte en wonnen de harten van velen met zijn eigenzinnige humor, terwijl Ant-Man bewees dat je letterlijk niet groot hoeft te zijn om te slagen. De introductie van Black Panther in het MCU begon echter wankel met civil war, waar het personage niet zoveel aandacht kreeg. Black panther is echter een personage dat alle potentie heeft, vooral met de "cool" factor en het mysterie dat hij zou moeten hebben.

Toch wordt hij bijna volledig overstemd en overschaduwd door het diverse superheldenteam in Captain America civil war. Daarom is de beslissing van Marvel om een ​​solo Black Panther-film te maken nogal een verrassing. In het hele MCU vallen Black Widow en The Hulk veel meer op en toch krijgen ze geen eigen solo-films. Dit is een vrij grote sprong van vertrouwen en een groot risico voor Marvel. De studio heeft al een tijdje geen grote flop meer gehad sinds The Incredible Hulk. Zou dit de eerste flop van Marvel kunnen zijn na een reeks successen?


Na veel mysterie dat de productie van de Black Panther-film in de schaduw hield, werd een maand geleden werd de eerste officeele-trailer uitgebracht. De trailer verwijst naar het potentieel om geweldig te zijn, maar ook naar het potentieel om te floppen. Als Black Panther flopt, kan dit een heleboel andere dingen in het MCU veranderen, vooral met Infinity War dat momenteel in productie is. Er zijn drie dingen waar Marvel zich op moet concentreren om te voorkomen dat Black Panther een andere flop zoals The Incredible Hulk wordt.

3. Meer karakterontwikkeling


Black Panther heeft Andy Serkis als de belangrijkste schurk, Ulysses Klaw. Na verschillende rollen gespeeld te hebben zoals Gollum (Lord of the Rings), King Kong (2005's King Kong), Caesar (Planet of the Apes) en Supreme Leader Snoke (Star Wars: The Force Awakens en de lasten jedi), is dit een man die weet hoe hij moet spelen breng het leven tot raadselachtige slechterikken . Heel eenvoudig, alles dat Andy Serkis aanraakt, wordt kostbaar goud.


Hoewel hij zeker goed is, kan dit een probleem vormen. In Captain america civil war, viel Black Panther simpelweg niet op en verdronk in een zee van karakters. Maar waarom slaagde spiderman dan wel vraag je je af? Omdat spiderman spiderman is. Hij had eigelijk niet eens een introductie nodig in Civil war. Andy Serkis is een acteur die opvalt zonder zelfs maar te hoeven staan ​​(zoals blijkt uit de teaser-trailer). Chadwick Boseman moet echt de lat hoger leggen en alles op alles zetten om de aanstaande Black Panther-film te laten werken, anders hebben we nog een slechterik in het MCU die meer schijnt dan de hoofdheld.


Het zou fantastisch zijn als Marvel zich concentreerde op T'Challa die worstelde met meerdere uitdagingen tegelijk - als de nieuwe koning van Wakanda, het omgaan met de dood van zijn vader, de verantwoordelijkheid droeg om de Black Panther te zijn, en omgaan met emotionele conflicten met personages zoals als Zemo van Daniel Bruhl (die hij "in civil war " "redde"). Misschien zouden goedkeuringskwesties onder de mensen van Wakanda en schuldgevoel over wat er in Civil war gebeurde, het goed doen in de mix. Dit zou meer van het menselijke aspect van het personage naar voren brengen, want tot nu toe voelt Black Panther als een erg koud en meedogenloos personage dat alleen maar wreed is over wraak en niets anders. Niet echt iets waar de mensen voor naar de bios stappen.....

2. Een waardige partner / sidekick / liefdesinteresse


Black Panther lijkt deze eenzame ranger te hebben, "Ik werk alleen" (zoals batman) aan de hand, en deze persoon is al gevestigd in de Civil war. Het hebben van een partner / sidekick om deze persoonlijkheid te contrasteren, zou wonderen doen om de film tot een plezierige ervaring te maken. Dit moet echter goed worden gedaan - het bereiken van de perfecte balans is een kunst waar Marvel nog steeds mee worstelt.

In films als The Winter Soldier en Civil War voelt het hele Captain America / Bucky Barnes ding aan als slecht geschreven bromance fan-fictie. In Ant-Man is Michael Pena Michael Pena en zijn persoonlijkheid werkt goed met hoe Paul Rudd Ant-Man speelt. Het zou interessant zijn om te zien wie de perfecte sidekick zou spelen voor Black Panther.

Wat echter interessanter is om over na te denken, is de potentiële liefdesbelangen voor Black Panther. In de strips trouwde Black Panther met Storm (ja, die Storm van de X-Men). Echter, vanwege licentiekwesties en Fox die de rechten op het personage bezit, zal er geen enkele kans zijn dat dit snel gebeurt, (tenzij disneys deal met fox doorgaat en Xmen naar het MCU brengt). Het is een wonder wie de potentiële kandidaat zou zijn voor Koningin van Wakanda, of dat er in de eerste plaats liefdesbelangen zouden zijn voor T'Challa. Als Marvel dit goed doet en Black Panther met een geweldig ondersteunend personage in evenwicht houdt, zou het het karakter van Black Panther versterken en ons helpen hem vanuit een ander perspectief te waarderen.

1. Een wereld die anders is, maar uniek


Een uniek ding over Black Panther is de instelling. Hoewel de meeste MCU-films en -reeksen zich ergens in New York of de oostkust van de Verenigde Staten bevinden, vindt deze plaats in het fictieve land Wakanda.
Een Afrikaans land. Wat Wakanda zo interessant maakt is dat het zowel hightech als cultureel kleurrijk is. Het zou een verrassing zijn als de stad groots getoont zou worden in de film. Wakanda is een heel speciaal Afrikaans land. En dit kan marvel laten zien met Black panther.

Wat vinden jullie van Black panther, en denken jullie dat er meer redenen kunnen zijn waardoor het niet kan floppen?

Hoe Black panther er nu uit ziet via de trailers is het 3 sterren waard. Als de volledige film uit is zal ik een volledige review maken van de film.