La religieuse (2013)

6,0 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • België
114 Min Frankrijk

18e eeuw. De zestienjarige Suzanne wordt door haar familie gedwongen om in te treden, terwijl zij zelf in de "ware wereld" wil leven. In het klooster wordt zij geconfronteerd met de willekeur van de kerkelijke hiërarchie: moeder-oversten die beurtelings vriendelijk, wreed of net iets te liefdevol zijn... Dankzij haar passie en haar kracht overleeft ze de wreedheid van het klooster en kan ze haar enige doel blijven nastreven: haar vrijheid met alle mogelijke middelen heroveren.

Alt titel
The Nun
Regie
Guillaume Nicloux
Cast
Isabelle Huppert, Martina Gedeck, Marc Barbé, Louise Bourgoin, Fabrizio Rongione, Alice de Lencquesaing, Pauline Etienne, Gilles Cohen, Françoise Lebrun, Pascal Bongard, Agathe Bonitzer, François Négret, Lou Castel, Nicolas Jouhet, Pierre Nisse.
Release
10.02.2013
Release DVD
06.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillaume Nicloux | Cast: Pauline Etienne (Suzanne Simonin), Françoise Lebrun (Madame de Moni), Louise Bourgoin (Supérieure Christine), Isabelle Huppert (Supérieure Saint-Eutrope), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2013

In een tekenende scène in La Réligieuse ligt de zestienjarige Suzanne samen met een aantal andere jonge vrouwen plat op de grond van een klooster. Ze worden ingewijd in het vrome nonnenbestaan. Het ritueel eindigt met een groot laken dat door de rest van de aanwezigen over de liggende vrouwen heen wordt gedrapeerd. We zien dan alleen nog het bezorgde en inmiddels al licht wanhopige gelaat van Suzanne, terwijl het doek zich om haar heen sluit. Een fraai gevisualiseerde scène, die zonder woorden aangeeft waar het in deze film om draait. Suzanne wil zich eigenlijk helemaal niet overgeven aan het kloosterleven, maar heeft geen andere keuze.

Gelovig is ze wel degelijk. “Christus is mijn minnaar,” zegt ze zelfs nog in het begin van de film, wanneer iemand naar haar liefdesleven vraagt. Vol overtuiging stort ze zich dus in het leven als non. Het blijkt verstikkender dan ze dacht, dus wil ze er weer uit. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Suzannes familie heeft al veel geld geïnvesteerd in de huwelijken van haar twee oudere zussen, dus als ze niet als zwerver door het leven wil gaan, moet ze haast wel onderdak zoeken in het klooster. Intussen wordt haar bestaan alleen maar zwaarder omdat de leiding vermoedt dat ze niet zo toegewijd is als ze zou moeten zijn.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

La religieuse

acties