Kung Fu Panda 3 (2016)

The weight is over

Reviews (1)

Roeltje

Avatar

Al een lange tijd keek ik uit naar het nieuwe avontuur van Po en zijn handlangers. De eerste twee films waren al super films waar ik van hield om hun actie, humor, emotie en cinematografie. Ik was heel erg aan het hopen dat deze prent weer het gevoel van de eerste twee wist vast te leggen en dat Po weer een belangrijke, emotionele ontwikkeling zou doormaken. Met veel vreugde zeg ik dat het goed gelukt is: Wat een smaakvolle en bombastisch nieuw hoofdstuk in de Kung Fu Panda-series!

De beelden zien er weer prachtig uit. Dit is visueel gezien misschien wel het meest indrukwekkend hoofdstuk van de serie. De eerste twee films speelden al wat met Chinese stijl- 2D animatie, en dat is in deze film nog veel meer gebruikt. Dit werkt echt goed en draagt bij aan de magie van wat er op het scherm gebeurd.

De film introduceert veel nieuwe karakters, de vader van Po en de slechterik Kai maken indruk. De wisselwerking tussen Li (Po's vader) en Po's 'neppe' vader is leuk en werkt in dienst van de humor. Maar na een tijdje ging ik mij wel irriteren aan de gans, veel van zijn grappen landden helaas niet. De badguy Kai is erg goed en dreigend, al zijn zijn beweegredenen soms wat vaag. Hij is desondanks een goede en gevaarlijke villian voor Po.

Zoals ik in de inleiding al aanhaalde, de ontwikkeling die Po doormaakt is logisch, knap gevonden en op enkele momenten zelfs best emotioneel. Het niveau van deel twee wordt niet gehaald, maar ik had zelf geen beter verhaal kunnen bedenken. Ik hou het hier graag spoilervrij, maar het conflict waar Po mee te maken krijgt is prachtig.

Ook belangrijk: er zit weer wat toffe, inventieve actie in de film. Er is te zien dat er een groot, creatief team achter de film heeft gezeten en zeker ook mensen die veel afweten van briljante choreografie. Actiescenés zijn hierdoor adembenemend om naar te kijken, vaak grappig door de inventiviteit en het 3D-effect voegt heel veel toe aan het beeld. Het is misschien wel één van de films met de beste 3D-effecten die ik ken.

Om een lang verhaal kort te maken, waardig Panda vervolg. Goeie karakters, boeiende ontwikkeling, goede villian, prachtige actie en scherpe en bijna altijd geslaagde humor. Het ongekende niveau van deeltje 2 wordt niet gehaald, maar het verslaat deel 1 denk ik wel. Sommige plotpunten hadden wat beter uitgelegd mogen worden en een paar bijkarakters waren wat irritant. Maar ga deze prent zien, het is het waard. Op naar deel 4 dan maar?

8/10