Kung Fu Panda 3 (2016)

The weight is over

Aangekomen bij deeltje drie is Kung Fu Panda in het slop geraakt. Het ziet er wederom schitterend uit, maar er is weinig nieuws onder de zon.
play

6,3 details

  • 95 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • China
  • Verenigde Staten

In Kung Fu Panda 3 wordt Po (Jack Black) herenigd met zijn biologische vader Li (Bryan Cranston). Samen gaan ze naar een verscholen pandaparadijs. Ondanks deze mooie hereniging moet hij ook zijn klauwen laten zien. Het pandaparadijs wordt namelijk bedreigd door de bovennatuurlijke slechterik Kai die de krachten heeft gestolen van verslagen Kung Fu Meesters. Samen met zijn oude vrienden en de andere panda's trekt Po opnieuw ten strijde.

Regie
Alessandro Carloni
Jennifer Yuh
Cast
Angelina Jolie, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Seth Rogen, Kate Hudson, Jack Black, Bryan Cranston, J.K. Simmons, Lucy Liu, David Cross, James Hong, Wayne Knight, Randall Duk Kim, Ava Acres, Eva Bella, Carter Hastings, Steele Gagnon, Liam Knight.
Release
29.01.2016
Release NL
13.04.2016
Release DVD
09.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Allesandro Carloni en Jennifer Yuh Nelson | Cast (stemmen): Jack Black (Po), Bryan Cranston (Li), Dustin Hoffman (Shifu), Angelina Jolie (Tigress), J.K. Simmons (Kai), Jackie Chan (Monkey), Seth Rogen (Mantis), Lucy Liu (Sniper), David Cross (Crane), Kate Hudson (Mei-Mei), James Hong (Mr. Ping), etc. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2016

Een lobbige pandabeer die het schopt tot meester in de kungfu. Dit was het uitgangspunt van Kung Fu Panda, de animatiefilm waarmee DreamWorks zich acht jaar geleden naar de top van het genre knokte. Het eerste deel ging over het proces waarin panda Po, die zijn vader nooit heeft gekend en werd opgevoed door een gans, zijn roeping vond en zich van kok naar vechter opwerkte. In het vervolg uit 2011 moest Po zich verzoenen met zijn verleden en een nieuwe vijand het hoofd bieden. In feite wordt deze verhaallijn in het onvermijdelijke derde deel uit de ongetwijfeld nog heel lange reeks nog eens dunnetje overgedaan. Kung Fu Panda 3 zit weer vol prachtige animaties en gevatte humor, maar moet het stellen met een herhaling van zetten. Een teken dat de vraatzuchtige pandabeer zijn langste tijd heeft gehad en je de positie van underdog niet eeuwig kan blijven vasthouden?

Zoals bij het vorige deel ook al het geval was, speelt het tweekoppige regisseursteam op safe door zo veel mogelijk bestaande personages te recyclen en enkel met wat nieuwe bijfiguren en een nieuwe vijand op de proppen te komen. Oude wijn in nieuwe zakken dus. Dit keer is het een wraakzuchtig rund dat luistert naar de naam Kai die uit de geestenwereld is ontsnapt en probeert het aardse domein onveilig te maken. Po komt op zijn beurt voor een nieuwe taak te staan als zijn leermeester Shifu hem bombardeert tot zijn opvolger. De panda moet opeens les gaan geven aan het team dierlijke vechtersbazen waar hij eerder nog gewoon deel van uitmaakte. Dit staat garant voor vele hilarische situaties, maar met dit bijltje hebben de schrijvers van de animatiereeks ook al eerder gehakt. Het is vrij eenvoudig om Po uit zijn comfortzone te halen en hem onmogelijke, vergezochte opdrachten te laten uitvoeren. Daar komt ook nog eens een bijzondere hereniging bij die hem bij een dorp vol panda’s brengt waar uiteindelijk de strijd met de bloeddorstige Kai moet plaatsvinden. Ondertussen moet onze goedzak zijn chi, de innerlijke geest die voor rust zorgt, zien te vinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Kung Fu Panda 3 Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Het is vele jaren geleden dat ik deel 1 in het vliegtuig heb gezien om de tijd te doden en ik heb me......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kung Fu Panda 3

acties