DreamWorks Animation gekocht door NBCUniversal

DreamWorks Animation gekocht door NBCUniversal

Nieuwe monsterovername in Hollywood.

De afgelopen jaren wist Walt Disney zich te versterken door Pixar ($7,4 miljard), Marvel Entertainment ($4,24 miljard) en LucasFilm ($4,0 miljard) over te nemen. Nu is het NBCUniversal die zijn slag slaat. Het mediaconglomeraat heeft namelijk DreamWorks Animation aangekocht voor maar liefst $3,8 miljard.

NBCUniversal is onderdeel van Comcast Corporation en vanaf heden maakt DreamWorks Animation onderdeel uit van Universal Filmed Entertainment Group, waar ook onder meer Universal Pictures en Fandango onder vallen.

Met de aankoop wil NBCUniversal zijn markt vergroten op het gebied van film, televisie, attractieparken en consumentenproducten. Ook ziet Steve Burke, CEO van NBCUniversal kansen in een samenwerking tussen Illumination Entertainment en DreamWorks Animation. Samen met Illumination leverde Universal animatiefilms af als Despicable Me en Minions.

DreamWorks Animation is vooral bekend van de vele animatiefilms en afgeleide animatieseries. De bekendste films/merken zijn Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda en How to Train Your Dragon. De animatiestudio wordt nog steeds gezien als de grootste concurrent van Pixar.



NieuwsFilm

meest populair