Algemeen

DreamWorks Animation gekocht door NBCUniversal

Nieuwe monsterovername in Hollywood.

door Bram de Groot om 10:27 in Algemeen
De afgelopen jaren wist Walt Disney zich te versterken door Pixar ($7,4 miljard), Marvel Entertainment ($4,24 miljard) en LucasFilm ($4,0 miljard) over te nemen. Nu is het NBCUniversal die zijn slag slaat. Het mediaconglomeraat heeft namelijk DreamWorks Animation aangekocht voor maar liefst $3,8 miljard.

NBCUniversal is onderdeel van Comcast Corporation en vanaf heden maakt DreamWorks Animation onderdeel uit van Universal Filmed Entertainment Group, waar ook onder meer Universal Pictures en Fandango onder vallen.

Met de aankoop wil NBCUniversal zijn markt vergroten op het gebied van film, televisie, attractieparken en consumentenproducten. Ook ziet Steve Burke, CEO van NBCUniversal kansen in een samenwerking tussen Illumination Entertainment en DreamWorks Animation. Samen met Illumination leverde Universal animatiefilms af als Despicable Me en Minions.

DreamWorks Animation is vooral bekend van de vele animatiefilms en afgeleide animatieseries. De bekendste films/merken zijn Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda en How to Train Your Dragon. De animatiestudio wordt nog steeds gezien als de grootste concurrent van Pixar.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

Wauw, dit is best groot nieuws. Dreamworks is heel lang een mega-studio geweest. Ik vind het wel jammer, waarschijnlijk zal de kwaliteit van hun films er aan lijden. Maar goed, ben benieuwd wat Universal ermee gaat doen.

Banned

Avatar

Amai men gooit ook heen en weer met Dreamworks Animation, Eerst bij Paramount, dan naar Fox en nu naar Universal. Hopelijk gooien ze deze niet samen met Illumination Entertainment.

NieuwsFilm

meest populair