The Last Elvis
In dit gevoelige drama gelooft Carlos dat hij The King is. Dat de kijker in die illusie meegaat, is te danken aan de weergaloze vertolking van Elvis-zanger John McInerny.
play

6,9 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Argentinië
91 Min Argentinië

In de unieke wereld van imitators in Buenos Aires is Carlos "Elvis" Gutierrez een gescheiden zanger met een jonge dochter genaamd Lisa Marie, die hij maar zelden ziet. Carlos heeft zijn leven altijd geleefd als de reïncarnatie van Elvis Presley. Als hij de 42-jarige leeftijd bereikt, de leeftijd waarop Elvis stierf, lijkt de toekomst voor Carlos leeg. Een onverwachte gebeurtenis zorgt er voor dat hij een moeilijke beslissing moet gaan nemen in zijn 'echte wereld', een wereld die hij nog maar amper lijkt te kennen.

Alt titel
El último Elvis
Regie
Armando Bo
Cast
John McInerny, Griselda Siciliani, Margarita Lopez, Lucrecia Carrillo, Rocío Rodríguez Presedo, Corina Romero, Nora Childers.
Release
25.04.2012
Release NL
20.06.2013
Release DVD
08.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Armando Bo | Cast: John McInerny (Carlos Gutiérrez), Griselda Siciliani (Alejandra), Margarita Lopez (Lisa Marie Gutiérrez), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2012

Carlos Gutiérrez is een lusteloze zwaarlijvige fabrieksarbeider met een deprimerend leventje dat voor de onwetende buitenstaander weinig zin lijkt te hebben. Hij draait plichtsgetrouw zijn ploegendiensten en wordt nauwelijks door zijn collega's opgemerkt. Maar 's avonds als zijn collega's met hun gezinnetjes voor de tv hangen leeft Carlos op. Hij is een begenadigd imitator van Elvis Presley en loopt in die hoedanigheid menig bruiloft en partijtje in Buenos Aires af. Carlos' omgeving, onder wie zijn ex-vrouw, spreekt hem steevast aan met Elvis. Met zijn dochter, die hij toepasselijk Lisa Marie heeft genoemd, onderhoudt de zonderlinge man een moeizame relatie. Carlos ziet zichzelf als de plaatsvervanger van The King op aarde en nadert zijn tweeënveertigste verjaardag. De leeftijd waarop Presley het tijdige voor het eeuwige verruilde.

John McInerny is een bescheiden beroemdheid in thuisland Argentinië. Hij genoot een opleiding als architect en is de zanger van de Elvis-coverband Elvis Vive. Met zijn titelrol in The Last Elvis (El Último Elvis) van Armando Bo maakt McInerny zijn debuut als acteur. Hij zong eveneens de soundtrack vol. In het openingsshot van Bo's sympathieke drama kan het nog twee kanten op gaan. Met het klassieke beeld van te dikke veertigers in een te krap Elvis-pak in Las Vegas op het netvlies kunnen we zo maar eens te maken hebben met de zoveelste loser die zichzelf ten overstaan van een bezopen publiek belachelijk meent te moeten maken. Maar deze Elvis-artiest, die opkomt met het epische ‘Also Sprach Zarathustra’ is echt geweldig. Hij is zelfs zo goed in het in de huid kruipen van zijn grote idool dat hij eigenlijk geen eigen leven of persoonlijkheid meer nodig heeft.

videotrailers & clips