Passengers (2016)

Nothing Happens By Accident

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

vaak kijk ik films zonder de waardering op diverse forums te checken. Kennelijk is dit ook weer zo'n film die gemengde reacties oproept, getuige de gemiddelde score op FT (5.5). Ik vond het een prima film, een goed verhaal, mooie overtuigende beelden en prima acteerwerk van Jennifer Lawrence en Chris Pratt. Een film in een beperkte setting (ruimteschip) en feitelijk slechts 2 acteurs (of 4 als je de ober en het korte optreden van de captain meerekend) is een behoorlijke uitdaging voor een film van bijna 2 uur. Toch zijn de makers daar uitstekend in geslaagd en de film weet de aandacht zonder moeite vast te houden. De omslag in de sfeer als Jennifer achter de waarheid komt geeft de film een nieuwe twist die van mij wat langer had mogen duren. Nu werd vrij snel naar het oplossen van de technische problemen geswitched. Het genre spreekt mij ook aan : SF zonder overdreven star wars-achtige toestanden. Waardering 7.5/10

horizon

Avatar

Gelukkig dan! De eerste trailers maakte me blij, de eerste recensies niet zo. Gister de film in een uitverkochte zaal gezien (goed publiek), uiteraard in 2D.

De film is een soort van drietraps raket: We beginnen met de door Pratt gespeelde James, Jim, Preston die door een computer fout iets te vroeg ontwaakt. Pratt laat hier toch wel zien een film te kunnen dragen zonder digitale vrienden (dino's, wasberen of een boom) maar laten we vooral het schip zelf niet vergeten. Aantal erg mooie visuals om en in het schip, tel daarbij een behoorlijke soundtrack en de film weet een goede mysterieuze sfeer neer te zetten.

Als Aurora, gespeeld door Lawrence, haar intrede doet verschuift het mystery gedeelte naar de achtergrond en wordt het simpelweg een romantisch verhaaltje in een ruimteschip. Gelukkig is de chemie tussen Lawrence & Pratt van een aangenaam niveau en kijkt de film lekker weg.

In het laatste gedeelte komt de spanning terug en ook deze werkt weer goed door de sterke visuele aspect in deze film.

Ja, er zijn enkele momenten in de film dat de logica getart wordt maar dat doet de film mijn inziens niet zoveel pijn.

Erg genoten van deze met een zweempje mystery overgoten schattige romantische science fiction film.

ps. de film referenties in Passengers zijn toch wel heel erg veel:
Star Trek (James->Jim), 2001, Sunshine, Solyaris, Guardians of the Galaxy, Wall-E, Gravity, the Shining en zal er best nog wat missen.