Self/less (2015)

God created man. Man created immortality.

Een terminaal zieke Ben Kingsley ruilt met het lichaam van een vitale Ryan Reynolds. De ongeloofwaardigheid van dit gegeven is nog het minste probleem in de nieuwe Tarsem Singh.
play

5,4 details

  • 117 Min
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Actie
  • Drama
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

'Selfless' gaat over een oude man die het einde van zijn leven nadert en zijn brein in een jonger lichaam laat plaatsen. Al snel komt hij erachter waar zijn nieuwe lichaam vandaan komt en moet hij vluchten voor het bedrijf dat hem het zwijgen op wil leggen.

Regie
Tarsem Singh
Cast
Ryan Reynolds, Ben Kingsley, Matthew Goode, Victor Garber, Natalie Martinez, Derek Luke, Michelle Dockery, Melora Hardin, Sandra Ellis Lafferty, Griff Furst, Thomas Francis Murphy, Sam Page, Emily Tremaine, Brendan McCarthy, Jaynee-Lynne Kinchen.
Budget
$ 26.000.000
Release
10.07.2015
Release NL
16.07.2015
Release DVD
15.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Tarsem Singh | Cast:: Ben Kingsley (oude Damian), Ryan Reynolds (jonge Damian), Matthew Goode (Albright), Victor Garber (Martin), Derek Luke (Anton), Michelle Dockery (Claire), Natalie Martinez (Madeline), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2015

Al sinds de mensheid zich ontdaan heeft van het berenvel en uit haar grotten is gekropen zijn we op zoek naar het eeuwige leven. Al in de Bijbel wordt er gesproken over het eeuwige leven en laten we eerlijk zijn: Jezus Christus stond op uit de dood en dat willen we allemaal wel. En dan zijn er nog de levenselixers, Fonteinen der Jeugd en andere middeltjes om nooit het hoekje om te hoeven gaan. Tot slot heb je ook nog de spirituelen die denken dat onze ziel voor eeuwig doorleeft al dan niet door middel van reïncarnatie. Het lichaam is enkel een omhulsel dat aan slijtage en veroudering onderhevig is. Als het aan de knappe koppen van de wetenschap ligt, dan zijn we in de nabije toekomst echt onsterfelijk. Afgezien van het gevaar van overbevolking is het nog maar de vraag of dit op het ethische vlak een verstandige ontwikkeling is. Ons naderende einde is voor velen maar moeilijk te verkroppen. Met geld is alles te koop, zelfs het eeuwige leven.

In het nieuwste sciencefictionproject van de zich doorgaans visueel sterk onderscheidende Tarsem Singh heeft de stinkend rijke New Yorkse zakenman Damian in ieder geval geen tijd meer om op de voortgang van de wetenschap te wachten. Hij heeft nog maar een paar maanden te leven voordat zijn lichaam bezwijkt aan kanker. Een half miljard dollar heeft de magnaat ervoor over om te ruilen met het lichaam van een vitale jongeman van halverwege de dertig. Het lichaam is speciaal voor de transitie gekweekt en zou vrij moeten zijn van herinneringen en emotionele bagage. Maar de overstap naar een nieuw buitenkantje heeft behoorlijk wat voeten in aarde.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Self/less Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Self/less

acties