Into the Woods (2014)

Be careful what you wish for

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Ik geef nog iets als score aan deze film, vooral omdat hij visueel zeer mooi is, prachtige beelden.
Maar als ik had geweten dat dit een musical is, en de dialogen dus zijn gezongen, had ik deze film nooit gekocht.
De zangkwaliteiten van de meeste leden van de cast, Meryl Streep is een fantastische actrice maar zingen is niet haar ding (wat ik al wist sinds Mama Mia), zijn ondermaats.
De film vertelt het verhaal van een aantal sprookjes, ons allen bekend, door elkaar heen geweven, wat een ander einde geeft dan de oorspronkelijke verhalen, op zicht niet slecht, maar het duurt allemaal veel te lang en de slechte zangpartijen maken het dan nog eens tergend lang.
Neen, had de film geen musical geweest had de score hoger geweest, nu geef ik die alleen voor het visuele aspect, zeker niet voor de vertolkingen en al zeker niet voor de zang !!

Glennekeeeee

Avatar

Dubbel gevoel bij deze film.
De film begint leuk, een aaneengerekte zang door de verschillende hoofdpersonages die meteen hét goede gevoel geeft dat je bij dit soort films verwacht. Zeker het eerste halfuur wordt er amper gesproken en neemt de zang de boventoon, misschien wel jammer dat het nogal vaak dezelfde melodie is maar op zich stoorde het me niet echt. de verhaallijntjes van de verschillende sprookjes worden zorgvuldig opgezet en door de 'hoofdverhaallijn' worden ze mooi met elkaar verweven. we zien een cameo - want meer dan dat is het niet - van Depp die weer z'n heerlijke zelve is en zeker in zo een korte cameo geeft het een meerwaarde aan de film op dat moment. dé sterkhouders van deze film zijn Blunt en Streep. Blunt overtuigd in haar rol, en Streep is heerlijk als de slechte heks die toch meer is dan alleen maar een slechte heks. Wanneer alle sprookjes tot z'n einde komen en het huwelijk de intrede doet lijkt het of de film gedaan is en op zich had ik daar ook geen probleem mee gehad moest hij toen stoppen. ik had geen hoogvlieger achter de rug, maar wel 80 minuten puur musical-amusement met een topcast die er duidelijk zin in had zoals ook Chris Pine. Maar de scenaristen wouden een vervolg breiden aan de sprookjes en het einde van hoe we ze kennen volledig desoriënteren. Goed plan, alleen is het niet echt goed uitgewerkt. Buiten nog een leuk intermezzo van Streep en een duet tussen Pine en Blunt is de finale een grote miskleun. Spijtig, want het geeft toch een wrange nasmaak.

Into The Woods is tot de finale een leuke, toffe, amusante musical voor de hele familie. Spijtig genoeg verliest de film in de laatste acte volledig zijn eigenheid en zakt de film als een kaartendoos in elkaar

5,5/10

SuperMaki13

Avatar

In het begin was ik best huiverig voor deze film. Ik ken de originele musical versie redelijk goed en was bang voor een te gepolijst geheel. Toch is Disney erin geslaagd de 'kneuterigheid' waar ik zo van houd in 'Into the Woods' te behouden. Daarnaast wordt er prachtig gezongen en alle kostuums en decors zijn een lust voor het oog, zonder dat ze de functie overstijgen. Een heerlijke avontuurlijke familie vriendelijke film, die zichzelf in alle musical hysterie ook nog wel lekker op de hak neemt.

Lees verder: http://thesupermaki.blogspot.nl/2015/01/review-into-woods.html