Kingsman: The Secret Service (2014)

Manners maketh man.

Deze charmante spionnenkomedie van de makers van Kick-Ass laat exact de juiste balans van humor, karakterontwikkeling en actie zien.
play

7,1 details

  • 129 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigd Koninkrijk

In de film Kingsman: The Secret Service rekruteert een uiterst geheime organisatie voor spionnen een ongepolijst maar talentvol straatschoffie voor hun trainingsprogramma, precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen.

Alt titel
The Secret Service
Regie
Matthew Vaughn
Cast
Samuel L. Jackson, Colin Firth, Michael Caine, Mark Hamill, Mark Strong, Taron Egerton, Sofia Boutella, Geoff Bell, Jack Davenport, Velibor Topic, Adrian Quinton, Samantha Janus, Jordan Long, Alex Nikolov, Jonno Davies, Jordan Long.
Budget
$ 81.000.000
Opbrengst
$ 403.802.136
Release
13.02.2015
Release NL
12.02.2015
Release DVD
16.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Matthew Vaughn | Cast: Taron Egerton (Gary Unwin), Colin Firth (Harry Hart), Samuel L. Jackson (Valentine), Mark Strong (Merlin), Mark Hamill (James Arnold), Sofia Boutella (Gazelle), Michael Caine (Arthur), Sophie Cookson (Roxy), e.a. | Speelduur: minuten | Jaar: 2014

Matthew Vaughn debuteerde sterk met Layer Cake, een gangsterfilm met pre-Bond Daniel Craig in de hoofdrol, maar werd pas echt bekend bij het grote publiek met zijn magistrale stripverfilming Kick-Ass en het op nostalgie drijvende X-Men: First Class. Vaughn liet daarna zijn kans voor de regie van zijn tweede X-Men-film schieten om zich volledig te kunnen richten op een nieuwe comicverfilming. Met Kingsmen: The Secret Service baseerde de filmmaker zich opnieuw op werk van Mark Millar, al hield hij zich niet meer zeer strikt aan het bronmateriaal dat Millar samen met Watchmen-auteur Dave Gibbons neerkrabbelde. In een typisch Britse setting van keurige geheimagenten in smoking en de opleiding van een straatschoffie tot spion houdt Vaughn zich uitstekend staande. Kingsmen is het bewijs dat humor en spionage niet zo flauw en melig als Austin Powers hoeft te zijn, maar ook niet zo beschaafd als James Bond.

Toch zit het met de combinatie van humor, karakterontwikkeling en actie wel snor. Er wordt bijvoorbeeld grappig gespeeld met het feit dat opvallend veel geheimagenten de initialen J.B. dragen. Het is niet voor niets de naam van de mopshond die aanstormend agent Gary ‘Eggsy’ Unwin onder zijn hoede krijgt. En dan te bedenken dat hij dacht in de pup een heuse boxer te hebben gezien. Bij de vraag waar de naam J.B. op slaat, begint Eggsy’s leermeester Harry Hart er lustig op los te gokken. James Bond? Jason Bourne? Nee, Jack Bauer is het antwoord. De perfecte gentleman Hart, die onder codenaam Galahad zijn stiekeme werk doet, en het van straat geplukte opdondertje Eggsy, zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Eggsy's vader was zelf ooit een geheimagent maar liet tijdens een missie het leven. De jongen kan als genoegdoening op latere leeftijd altijd rekenen op steun van de Kingsmen, een geheime associatie van geheimagenten die hun hoofdkwartier bij een keurige Britse kleermaker hebben gevonden. Als Eggsy zichzelf dan ook in de penarie heeft gebracht, komt Hart hem helpen en ook maar gelijk rekruteren voor het vak.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

Kingsman: The Secret Service Nieuwsberichten

Laatste reacties

Bartelo

"...Ben het gewoon met B@chelor eens, acteerwerk prima en muziek en speciale effecten. Daar ligt het nie......"

Gremlin06

"...niemand ooit opgemerkt dat deze film een beetje lijkt op men in black?..."

MovieMazzter

"...ik had in het begin toch wel mijn twijfels (de eerste 10 a 15 minuten) en de speciale effecten komen......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kingsman: The Secret Service

acties