Metallica Through the Never

Metallica Through the Never (2013)

Experience Metallica like never before

Deze spectaculaire concertregistratie van 's werelds populairste metalformatie wordt omlijst door vage fictie. Dit blijft acceptabel zolang je het als één grote videoclip opvat.
play

6,4 details

  • 93 Min
  • Muziek
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

De eeuwenoude metalband Metallica heeft werk gemaakt van het opmerkelijke Metallica Through the Never, een 3D concertfilm waarin ook een verhaallijn is verwerkt. De Metallica-crew lid Trip krijgt die een speciale missie opgedragen en beleeft de nodige avonturen. Ook keert het zijn leven compleet ondersteboven.

Regie
Nimród Antal
Cast
Hrothgar Mathews, James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, Robert Trujillo, Peter Bryant, Mackenzie Gray, Brett Armstrong, Ed Anders, Jeremy Raymond, Fraser Aitcheson, Dane DeHaan, Kyle Thomson, Toby Hargrave, Charlie Attrill.
Budget
$ 18.000.000
Opbrengst
$ 7.972.967
Release
25.09.2013
Release NL
10.10.2013
Release DVD
18.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Nimród Antal | Cast: James Hetfield (zichzelf), Lars Ulrich, Kirk Hammett (zichzelf), Robert Trujilo (zichzelf), Dane DeHaan (Trip), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2013

Tweeëndertig jaar na oprichting, met tien studioalbums in de platenkast, acht Grammy's op de schoorsteenmantel en ruim dertig tours achter de rug waar ruim drieënhalf miljoen fans op afkwamen lijdt Metallica allesbehalve aan metaalmoeheid. De metalformatie, opgericht door drummer Lars Ulrich en frontman James Hetfield, zingt nog steeds de stembanden schor en verslijt tonnen plectrums. De enige kritiek die de viermansformatie uit Los Angeles te verduren heeft gekregen, is dat ze gedurende haar bestaan wat meer richting mainstream is opgeschoven. Helemaal radiovriendelijk is Metallica echter nooit geworden en hun apocalyptische concertavontuur Metallica Through the Never is voornamelijk bedoeld voor de diehard headbanger.

Om niet alleen de devoten, maar ook de outsider over de streep te trekken werden kosten nog moeite gespaard om een onvergetelijke muzikale trip af te leveren. Voor Metallica Through the Never, waarvan de titel verwijst naar het gelijknamige nummer van het album Metallica uit 1991, werd een speciaal optreden gearrangeerd dat geen deel uitmaakte van een lopende tour van de band. Het doel was om een nog grotere en magischere show neer te zetten dan wat het publiek al gewend was. Het moest fris en anders dan anders zijn. Een documentaire had de band zeven jaar geleden met Some Kind of Monster immers al gehad. Voor de regie van het spektakel werden Charlotte Huggins, een 3D-specialist uit de filmindustrie, en Predators-regisseur Nimród Antal aangetrokken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Metallica Through the Never Nieuwsberichten